zaterdag 23 maart 2013

Paascupcakes


Ingrediënten:
- 165 g zelfrijzend bakmeel
- 135 g bloem
- 110 g roomboter, op kamertemperatuur
- 220 g suiker
- 2 grote eieren
- 110 ml volle melk
- ½ tl vanille extract

Voor de botercrème:
- 55 g roomboter, op kamertemperatuur
- 350 g poedersuiker
- 40 ml volle melk
- ½ tl vanille extract


Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Plaats 12 papieren vormpjes in je muffinvorm
2. Meng de bloem met de zelfrijzende bloem en zet apart.
3. Roer de boter met de mixer op de middelste stand glad en romig. Voeg de suiker toe en meng zeker 3 minuten.
4. Voeg één voor één de eieren toe en meng tussendoor goed tot de eieren zijn opgenomen.
5. Voeg de bloem in drie delen toe en voeg tussendoor de melk en het vanille-extract toe en meng goed totdat alles gemengd is. Meng niet te lang.
6. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes, dit gaat heel goed met je ijsbolletjestang.
7. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cupcakes 20-30 minuten, controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen.
8. Maak de botercrème: roer de boter glad met een mixer. Doe de helft van de poedersuiker met het vanille-extract erbij en voeg  de melk toe. Klop minstens drie tot vijf minuten tot het zachte en romig is. Voeg beetje bij beetje de rest van de poedersuiker toe en mix na elke toevoeging twee minuten. De botercrème is goed als het smeerbaar is en in de kom blijft zitten als je de kom omdraait. Als het te dik is doe je er nog wat melk bij, is het te dun doe er nog wat poedersuiker bij. (Omdat ik ze voor de Pasen gemaakt heb, heb ik er een druppeltje gele kleurstof door gedaan).
9. Breng de botercrème  aan op je cupcakes, dit kan je met een paletmes doen of met een spuitzak met een spuitmondje. Versier je cupcakes verder zoals je wilt.

Bron: Magnolia Bakery


Deze heerlijke cupcakes had ik vorige jaar al gemaakt, maar ik plaats ze nog een keer. Misschien een leuk ideetje voor de Pasen!

11 opmerkingen:

  1. O, wauw jammie wat een plaatjes ik ga ze gelijk even pinnen, dank je wel!!Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm die zien er heerlijk uit! De paaseitjes staan er ook perfect bij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zien ze er leuk uit zeg! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lief met die kleine eitjes en kuikentjes!

    weer wat inspiratie opgedaan, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En alweer een lekker paasrecept - leuk allemaal Caroline! Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dank voor je reactie. leuke woensdagmiddag activiteit met die bolletjes. zal er vast iets anders uit gaan zien dan bij jou, maar dat mag de pret niet drukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. waar koop je die leuke kuikentjes en eitjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Elinemien, die eitjes zijn van de bakker en die kuikentjes heb ik geloof ik vorig jaar bij de AH gekocht, maar de Xenos, Blokker en de V&D hebben ze denk ik ook wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat zien die er lekker uit! Ik houd van glazuur en zoetigheid:D

    BeantwoordenVerwijderen