- 75 g parmaham, in stukjes gesneden
- 250 g ricotta
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el peterselie, gehakt
- 2 rollen bladerdeeg uit de koeling
- zout en versgemalen zwarte peper
- 30 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
- verse peterselie
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Vet 4 kleine taartvormpjes van 10 cm doorsnede goed in.
2. Meng in een kom de ricotta en de stukjes parmaham met zout en veel versgemalen peper.
3. Meng in een andere kom de doorgesneden tomaatjes met 1 el gehakte peterselie, 1 el tijmblaadjes zout en versgemalen peper.
3. Snijd uit de rollen bladerdeeg 4 cirkels met een doorsnede van 16 cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in de deegbodem, laat wat deeg overhangen.
4. Bestrooi de bodem met 30 g geraspte Parmezaanse kaas en verdeel het ricottamengsel erover. Beleg met de kerstomaatjes. Vouw het overhangend deeg terug over de vulling. Bak de taartjes in 35 à 40 minuten gaar en lichtbruin.
Bron: "Proef"
In het blaadje van de Gall & Gall staan vaak leuke recepten met een wijnadvies erbij. Bij dit taartje adviseren ze een licht gekoelde bourgogne (macon Blason de Bourgogne). Heel handig, want dan weet je meteen wat je erbij kunt drinken. Het is een erg lekker taartje - de smaak van de parmaham door de ricotta maakt het heel bijzonder - om als voorgerecht. te serveren. Je zou het ook voor bij de borrel kunnen maken, maak het dan in een muffinvorm, dan zijn ze iets kleiner en meer geschikt als borrelhapje.
Wat een plaatje :)
BeantwoordenVerwijderenOoooh wat ziet dat er lekker uit! Die gaat op mijn lijstje, moet ik ook in mijn muffinvorm kunnen maken :)
BeantwoordenVerwijderenOh these look soo good!
BeantwoordenVerwijderenIk was de parmezaanse kaas vergeten, maar ook zonder waren ze HEERLIJK!
BeantwoordenVerwijderenIk had ze in minipannetjes gemaakt met 1 plakje bladerdeeg per pannetje.
Een geweldig voorgerecht, bedankt voor het recept!
Dankjewel Martine voor je reactie. En fijn dat het zo in de smaak viel.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Is deze ook in een springvorm te maken als soort van hartige taart? Of blijft het niet stevig als je het aan snijdt?
BeantwoordenVerwijderen