maandag 28 oktober 2013

Linzensoep met pitabroodjes (Foodblogswap)


Ingrediënten:
- 250 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 4 wortels, in blokjes
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- 4 lente uitjes, in ringetjes gesneden
- 3 stengels beekselderij, in schijfjes
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el (pittige) kerriepoeder
- verse gember, een stukje van 2 cm fijngeraspt
- 1 liter groentebouillon

Voor de afwerking:
- limoensap
- verse peterselie
- cayenne peper

Bereiden:
1. Fruit de knoflook, met de lente ui, gember, bleekselderij en de wortels ( ik nam een stuk winterpeen) glazig in een beetje olijfolie en bak de kerriepoeder mee.
2. Voeg de linzen, de tomaten en de groentebouillon toe en laat ongeveer een half uur (of iets langer) pruttelen.
3. Bak intussen de pitabroodjes (recept hier).
4. Als de linzen gaar zijn, maak je de soep af met wat limoensap, zout en cayenne peper. Werk af met gehakte peterselie en geef er de pitabroodjes bij. Ik vond de soep erg dik worden en heb daarom  ongeveer de helft in de blender fijn gemaakt. Niet alles, zodat de soep nog wel beet heeft van de groentes.

Bron: Marijke Kookt

"Hand made by Helen" kookte iets van mijn blog.

Het is weer tijd voor de Foodblogswap van oktober. Dit keer kreeg de blog van "Marijke Kookt" uit België toegewezen om er iets lekkers uit te kiezen en het dan te maken en erover te bloggen. Het leuke is dat ik haar blog nog niet kende. Er verschijnen de laatste tijd zoveel nieuwe blogs, dat het onmogelijk is om alles te volgen, maar Marijke blijf ik zeker volgen, ze maakt mooie foto's en groentes spelen de hoofdrol in haar recepten. Het was zoals iedere maand best moeilijk om weer een keus te maken.Maar aangezien ik in het weekend meestal iets maak voor de Foodblogswap vond ik het leuk om eens een maaltijdsoep te maken, dat is altijd makkelijk voor de zaterdag. Bij mij werd de soep vrij dik en heb ik er voor gekozen om de helft fijn te maken in de blender. Het recept van de pitabroodjes heb ik niet gevolgd, ik miste hierbij de tweede rijs en vond het ook wel erg veel worden voor ons tweeën. Dus heb ik de pitabroodjes gemaakt die ik al eerder plaatste. Bedankt voor je lekkere recept Marijke. Het viel goed in de smaak en ik ga het zeker vaker maken!

6 opmerkingen:

  1. Ik vind de kleur niet zo leuk van die soep. Maar ik denk dat ze wel lekker smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt Wiecke, als je rode linzen kookt worden ze een beetje gelig. Maar de soep is wel ontzettend lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Caroline,
    Heb je blog pas ontdekt.
    Wat een inspirerende recepten en wat een mooie foto's!
    Dank je wel.
    Vriendelijke groet van Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Diana, bedankt voor het compliment. Hopelijk doe je veel inspiratie op!
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de soep gemaakt en wij vonden hem allemaal erg lekker!

    Groetjes, Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijke soep! Wij gaan hem vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen