donderdag 31 oktober 2013

Pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten


Ingrediënten:
- 135 g bloem
- 100 g volkorenbloem
- 1 tl baking soda
- ¼ tl zout
- 1 tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- ¼ tl gemberpoeder
- 240 g pompoenpuree (zie hier onder)
- 150 g bruine suiker
- 2 eieren, geklopt
- 80 ml zonnebloemolie
-110 ml vanille yoghurt
- 100 g witte chocolade, in stukjes
- 75 g gedroogde cranberries
- 60 g geroosterde pecannoten, grof gehakt

Pompoenpuree:
- 1 pompoen

Bereiden van de pompoenpuree:
Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Leg de twee helften met de snijkanten naar onderen op een stuk bakpapier op een ovenplaat en bak de pompoen op 200' C 30-60 minuten, afhankelijk van hoe groot je pompoen is.
Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en prak fijn met een vork.

Bereiden van het brood:
1.Meng de bloem, baking soda, zout en kruiden in een grote kom.
2. Meng de pompoenpuree, suiker, eieren, olie en yoghurt in een andere kom.
3. Meng de natte ingrediënten met de droge.
4. Doe de witte chocolade, de cranberries en de pecannoten erbij en meng alles door elkaar.
5. Doe het deeg in een cakeblik.
6. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 175' C 60 - 70 minuten of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
7. Laat het brood 15 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Bron: "Closet cooking"

Omdat het vandaag Halloween is, deze overheerlijke pompoencake in de herhaling! 
In veel recepten zie je staan: een blikje pompoenpuree, maar aangezien je dat hier in de supermarkten niet kan krijgen, altans ik heb het nog nooit gezien, ben ik naar een recept gaan zoeken. Het maken van de pompoenpuree ging erg snel. Ik had twee kleine pompoenen en heb ze maar een ½ uurtje in de oven gehad. Ze noemen dit een brood, maar ik vind het meer een cake voor bij de koffie. Smaakt trouwens verrukkelijk, je proeft heel goed de kruiden die erin zitten. 

8 opmerkingen:

  1. Echt een lekkere herfstcake!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

  2. Ziet er lekker uit, het proberen waard; maar een theelepeltje ligt wat zwaar op de maag....dus maar een theelepeltje 'baking soda' van maken...(denk ik). Geniet altijd van je blogs...vaak van voornemen om het ook te maken, schiet er jammer genoeg te vaak bij in...maar de wil is er!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb deze dit weekend gemaakt. Een heerlijke cake, hij was heel snel op :)
    Bedankt voor dit superrecept, ga 'm zeker nog eens maken!
    Groetjes, Janina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Janina, wat is ie lekker hè! Daarom heb ik het recept maar een keer herhaald. Ga hem zelf ook weer eens maken. Dank voor je reactie.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Caroline,

    ik heb hem gemaakt en ik vond hem wat zwaar, we hebben er een week over gedaan om hem op te krijgen en dat wil wat zeggen.
    Volgende keer beter.
    groeten
    martine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bestie Carolien,
    Welke maat cakeblik is hier gebruikt?
    Ik vind je blog heel leuk met mooie foto's en de recepten maak ik regelmatig.
    Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Conny,
    de Lengte van mijn cakblik was 25 cm, dus niet zo´n heel groot blik. Als je een langer blik gebruikt wordt je cak een beetje platter.
    Dankjewel voor je compliment en succes met bakken.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen