Ingrediënten voor 4 glaasjes:
- 4 dessertlepels vijgenjam
- 4 plakjes Gandaham of Prosciutto
- verse zachte geitenkaas
- 4 gedroogde abrikozen
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- handvol rucola
- balsamicocrème
Bereiden:
1. Schep in elk glaasje een dessertlepel vijgenjam, verdeel hierover wat van de verkruimelde geitenkaas. Scheur de ham in kleine stukjes en leg die op de geitenkaas, dan de in stukjes gesneden abrikozen, de pijnboompitjes en wat in stukjes gescheurde rucola.
2. Maak af met een paar druppeltje balsamicocrème en serveer.
Bron: Hap & Tap.
Een héérlijke amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Deze amuse zag ik al en tijdje geleden op de blog "Hap & Tap" van Myriam en nam me voor het een keer te maken. Het heeft veel te lang geduurd, want wat is dit een lekker hapje en zo makkelijk te maken, ook eenvoudig aan te passen voor meerdere personen. Neem voor de kerst is een kijkje op het blog van Myriam en laat je inspireren. Zij kookt de sterren van de hemel, weet haar gerechten mooi te presenteren en maakt er ook nog eens mooie foto's van!
Zoveel lof, Caroline! Bloos, bloos! Maar 'hartstikke' bedankt! :)
BeantwoordenVerwijderenNjammie weer eentje om zeker te onthouden!
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenDeze kerst dit gemaakt als voorgerecht…… PERFECT!!, prachtige presentatie en geweldige smaken.
Iedereen van de gasten vond het fantastisch.
Bedankt voor je goede tip.
Gr Sylvia
Fijn dat het bij jullie ook in de smaak viel Sylvia! Dat simpel zo lekker kan zijn hè!
BeantwoordenVerwijderenDag Caroline, deze amuse heb ik bij een vriendin gegeten en het was ontzettend lekker. Ik heb hem nu bij mijn favorieten gezet. Ik ben groot voorstander van eenvoudig te maken, lekker en mooi om te zien. Daar voldoet de ze amuse voor 100% aan! Dank je wel.
BeantwoordenVerwijderenMarian
Hallo Marian,
BeantwoordenVerwijderenIk ben het helemaal met je eens, ik houd ook van recepten zoals deze; weinig moeite, groots effect!
groeten, Caroline
Ik ben niet zo'n liefhebber van geitenkaas. Kan ik eventueel ook een andere kaassoort gebruiken?
BeantwoordenVerwijderen