donderdag 20 maart 2014

Salade met dadels en Turkse schapenkaas


Ingrediënten:
- 20 hele amandelen in het vlies
- 6 grote medjooldadels (140 g )
- 75 rucola
- 120 g lichtgezouten Turkse schapenkaas (of buffelmozarella)
- enkele dilletakjes
- 20 g basilicum, paarse en groene en snijbietblad
- 3 el olijfolie
- 1½ tl granaatappelmelasse (Turkse supermarkt)
- zout en zwarte peper

Bereiden:
1. Verwarm de oven op 150' C en verdeel de amandelen op een braadslede en rooster ze 8-10 minuten tot ze van binnen mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen.
2. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in de lengte in vieren.
3. Verdeel de rucola op ver borden. Bouw daarop de salade van dadels, kaas, dille basilicum en snijbiet; alles moet duidelijk zichtbaar zijn.
5. Maak een dressing van de olijfolie, granaatappelmelasse en wat zout en peper, meng alles door elkaar en sprenkel de dressing over de salade. Hak de amandelen grof en strooi ze over de salade.

Bron: 'Plenty' Yotam Ottolenghi

Dit is weer een recept voor de 'Yotam Ottolenghi-inspired Cooking Housewives'. We zijn nu bij de d van dadels en maakten deze week dit recept. Een heerlijke salade met verschillende smaken, zout, zoet en kruidig. Ik kon niet alle ingrediënten krijgen zoals de paarse basilicum en snijbietblad, heb ze gewoon weggelaten. Ondanks dat was het weer een lekker recept dat ik zeker vaker ga maken!

6 opmerkingen:

  1. guauuu... esta ensalada debe ser riquísima!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Snijbiet zit er toch gewoon tussen die met de rode nerf. Jong bietenblad. Ziet er heerlijk uit, ga m zeker maken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Mina Bakgraag, dat heb ik uit een gemengde zak sla gehaald. Wist niet dat dat ook snijbiet was!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Snijbiet kan je kopen bij de natuurwinkels of op boerenmarkten. Het zijn grote bladeren met verschillende kleuren steel (groen rood geel). Van de stelen wordt meestal soep gemaakt.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijbiet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk slaatje! Ben heel grote fan van je blog uit België! Dikke duim voor je foto's en alle heerlijks die je steeds weer tovert!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Megamindy, dank je wel voor je grote compliment. Ontzettend fijn om te horen.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen