Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg (270 g)
- 250 g ricotta
- 2 eieren
- 1 of 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- verse kruiden, bv basilicum, tijm en platte peterselie (ongeveer 3 el)
- 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
- 250 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
- 25 g rucola
- extra vierge olijfolie
- zout/peper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220'C en beleg een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg erover uit. Snijd met een scherp mesje een rand aan alle kanten van 2 cm (niet helemaal doorsnijden). Prik met een vork gaatjes in de bodem (niet in de rand).
2. Meng in een kom de ricotta met de eieren, de knoflook, de kruiden, de Parmezaanse kaas en voeg naar smaak een beetje zout en flink peper toe. Smeer dit uit over het bladerdeeg, niet op de randen. Smeer op de randen met een kwastje een beetje olijfolie.Verdeel de tomaatjes erover en bak de taart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
3. Haal de taart uit de oven en bestrooi met wat rucola en besprenkel met olijfolie. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en serveer.
Deze plaattaart maak je met restjes uit de koelkast. Ik heb meestal wel wat kruiden over van een ander recept en er blijft ook vaak een stukje Parmezaanse kaas over. Ik maak deze plaattaart wel vaker en dit is een variatie erop. Je kunt natuurlijk zelf variëren met wat je in de koelkast hebt liggen. Kun je geen rol bladerdeeg vinden (ik koop het bij AH in de koeling) dan neem je een paarplakjes bladerdeeg uit de vriezer en rol je ze op elkaar uit tot een rechthoek ongeveer zo groot als je bakplaat. Ook met de kruiden kun je variëren, je kunt zelfs gedroogde kruiden toevoegen als je geen verse in huis hebt.
Ziet er lekker uit !!
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept! Ook handig voor een feestje :)
BeantwoordenVerwijderenYum! Ziet er weer heerlijk uit, Caroline! Taart met tomaatjes: altijd goed!
BeantwoordenVerwijderenOh dat ziet er zeker heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker eens proberen. :-)
Groetjes,
José
Vanavond gemaakt. Heerlijk!. De variatie met asperges en rauwe ham klinkt ook goed.
BeantwoordenVerwijderen@Marianne, wat leuk dat je dit recept al zo snel gemaakt hebt! Dat andere recept met asperges en rauwe ham is ook een aanrader.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Hoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat een lekker recept is dit! Gisteravond meteen gegeten en was groot succes. Ik heb nog een tweede gemaakt, maar dan met stukjes ham en prei en belegen kaas. Was ook erg lekker!
Suzanne
Wat leuk Suzanne. Ja, je kunt er eindeloos mee variëren.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Alweer zo lekker !
BeantwoordenVerwijderenNog een fijn weekend.
Dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk en heel gemakkelijk. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenOok ik heb de taart gemaakt, erg lekker en makkelijk om te maken!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik binnenkort een keer uitproberen. Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijke taart vandaag gemaakt á la Caroline, maar met wat wijzigingen vanwege de inhoud van de koelkast. De eieren vermengd met Cantal kaas. Daardoor gesnipperde sjalotjes en tomaatjes en paprika bovenop. Daartussen goede geitenkaas gepropt en het was een overheerlijke caloriënbom. Thanks for the inspiration!
BeantwoordenVerwijderenHa, ha dat zijn de lekkerste met die calorieën Yves!
BeantwoordenVerwijderenHallo Caroline, soms heb je van die recepten, dat als je ze gelezen hebt, je zeker weet dat het heerlijk moet smaken. Dit is er zo één! Afgelopen maandag voor het eerst gemaakt. En hij was zo lekker, dat we hem de volgende dag nog een keer hebben gemaakt :-) Zalig!
BeantwoordenVerwijderenHallo Larissa,
BeantwoordenVerwijderenAltijd leuk om te horen dat iets zo goed in de smaak viel! Die met groene asperges is ook erg lekker.
groeten, Caroline