zaterdag 27 juni 2015
Tabouleh van bulgur en quinoa met kruiden
Ingrediënten:
- 75 g bulgur
- 75 g quinoa
- 200 g cherrytomaatjes
- 5 lente-uitjes
- ½ komkommer
- 1 bosje verse koriander
- ½ bosje bieslook
- 4 takjes verse munt
- 100 g blanke rozijnen
- sap van 2 citroenen
- 2 el olijfolie
- 10 radijsjes
- zout en peper
Bereiden:
1. Kook de quinoa (ik gebruikte rode quinoa) en de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd de trostomaatjes in vieren. Snipper het wit van de lente-uitjes. Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en verwijder de pitjes, snijd in blokjes. Snijd alle kruiden fijn.
3. Meng de quinoa en de bulgur in een grote schaal en voeg de groentes, kruiden, rozijnen het citroensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en hussel alles door elkaar. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en verdeel ze over de tabouleh.
4. Zet de tabouleh afgedekt in de koelkast en haal kort voor het serveren eruit.
Bron: Saveurs Magazine
Saveurs is een nieuw tijdschrift dat eens in de twee maanden verschijnt. Ik heb het nu 2 x gekocht en vind het een erg leuk blad. Nu de weersvoorspellingen aankondigen dat het eindelijk zomer wordt en er a.s. week zelfs een hitte golf wordt voorspeld, smaakt zo'n salade altijd lekker. Het voordeel is dat je deze tabouleh 's morgens al klaar kan maken, zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Zelfs als bijgerecht bij een barbecue is het een aanrader. Het zoetje van de rozijnen smaakt er erg lekker in en volgende keer probeer ik het met stukjes gedroogde abrikozen. En het lijkt me ook lekker om er nog stukjes feta aan toe te voegen. Kortom een salade om mee te variëren.
Ik ken het tijdschrift niet. Zal eens in de boekhandel kijken.
BeantwoordenVerwijderenToevallig heb ik vandaag de bulgursalade met granaatappelpitten uit Comptoir Libanais gemaakt met extra abrikozen en geitenkaas.
Die salade lijkt hier wel wat op.
De aardbeiensloffen waren heerlijk!
ik ben dol op tabouleh, ga dit zeker eens maken!!
BeantwoordenVerwijderenMMMmmm heerlijk deze Tabouleh!
BeantwoordenVerwijderenHad zoiets nog nooit gegeten maar met het warme weer is zo'n frisse salade heerlijk.
Bedankt Caroline!
Groetjes,
Onno.
Dank voor je reactie Onno en fijn dat de tabouleh in de smaak viel.Inderdaad lekker met dit warme weer!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Gaan we zeker proberen zo'n wereldverbindend gerecht !
BeantwoordenVerwijderen