dinsdag 21 juli 2015

Spaghetti met citroen en koriander


Ingrediënten:
- 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 1 bosje koriander
- sap en geraspte schil van 2 citroenen (biologisch)
- 100 g gezouten boter
- 400 g spaghetti
- 1 groentebouillonblokje
- zout en peper

Bereiden:
1. Breng het sap en de geraspte schil van de citroenen in een kleine pan aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de boter in blokjes toe en klop het geheel tot een homogene witte saus. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
2. Kook de spaghetti in een grote pan met ruim water en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
3. Giet de spaghetti af en meng meteen met de citroen-botersaus, de korianderblaadjes en de pistachenootjes. Maal er verse peper overheen en serveer direct.

Bron: Saveurs Magazine nr. 1

In de Italiaanse keuken zijn de eenvoudigste pasta's vaak het lekkerst. Goede ingrediënten zijn dan heel belangrijk en komen dan ook helemaal tot hun recht. Deze pasta is in Nederland niet zo bekend, maar daar komt wat ons betreft verandering in! Pasta's worden in Italië als voorgerecht gegeten, maar maak je er een lekkere salade bij kan het ook als hoofdgerecht. Een bijzonder lekkere en frisse pasta!

11 opmerkingen:

  1. Ik word heel nieuwsgierig van deze combinatie! Nog nooit eerder gezien/ geproefd. Moet ik dus een keer proberen! Ik neem aan dat dit recept voor 4 personen is. Dankjewel voor dit leuke recept idee. Groetjes, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Louise voor 4 personen. Wij vonden het héérlijk en hebben er van gesmuld.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey, ik Pin je gerechtjes geregeld, met link naar je blog. Superbedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er heerlijk uit, ik weet al wat we eten morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo eenvoudig maar toch zo lekker, ik hou hier enorm van

    x Sarah

    http://tastinglifestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Was jij niet een korianderhater Emie? Moet je dit stukje even lezen:

    http://www.elleeten.nl/Food/wetenschap-waarom-koriander-naar-zeep-smaakt

    En ook in dit recept kun je het heel goed vervangen door peterselie.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee hoor Caroline, ik ben zeker geen korianderhater maar een liefhebber! Het heeft wel een uitgesproken smaak. Heb geprobeerd hier in Italie in mijn kruidentuintje koriander te laten groeien maar dat is tot op heden niet gelukt. Als ik er ergens nog eens een kan kopen, ga ik een nieuwe poging doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dan ben ik in de war met iemand anders Emie!

    BeantwoordenVerwijderen