vrijdag 17 juli 2020

Aubergine met feta, cashewnoten en ras el hanout


Ingrediënten:
- 2 grote aubergines (ca 400 g)
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 2 el ras el hanout
-  1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 12 muntblaadjes, in stukjes gehakt
-  200 g feta
- een handvol cashewnoten, geroosterd

Bereiden:
1. Bak de aubergineblokjes in olijfolie bruin en gaar (ca 15 minuten). Voeg het fijngehakte  teentje knoflook toe en roer goed door.
2. Voeg de tomatenblokjes toe en de ras el hanout (koop je in een Turkse winkel en tegenwoordig verkoopt AH het ook). Laat alles nog 10 minuten bakken op middelhoog vuur, tot de tomaten zacht zijn.
3. Voeg de kikkererwten toe, de muntblaadjes en een handvol cashewnoten. Bak nog ongeveer 5 minuten.
4. Indien nodig voeg je nog zout en peper toe. Schep het mengsel op een schaal en verkruimel de feta erover.

Bron: Nigel Slater, The Guardian

Héérlijk simpel recept dat in een half uur op tafel staat. Lekker veel groenten en smaken uit het Midden-Oosten. Volgende keer i.p.v. munt ga ik het bestrooien met veel verse koriander. De munt proefde je niet echt terug in het recept.

8 opmerkingen:

  1. Dag Caroline,

    Dank voor het heerlijke recept!! Ik maak vaker wat van Nigel en meestal heel lekker. Ik kijk meestal naar hem op zondag op BBC.
    Nu heb ik ook verse koriander gebruikt ipv munt.
    Dit recept maak ik vaker,
    groetjes
    Margreet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Margreet, wat leuk dat je het gemaakt hebt. Lekker en snel te maken. Ik ga het ook zeker vaker maken.
    Ik zal ook eens kijken naar de BBC.
    Bedankt voor je reactie.
    Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Caroline, ik ben zo blij dat je blog nog steeds online staat! Ik zoek vaak iets op wat ik al eerder heb gemaakt en soms is er de verrassing van toch weer een nieuw recept, Fijn! En vandaag was ik op zoek naar iets met aubergine, komt dat even goed uit! groet hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Hanneke, dank voor je reactie. Maak je geen zorgen, mijn blog blijft gewoon staan. Voor mezelf ook een naslagwerk voor mijn recepten.
    Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Caroline,
    Ik heb het zojuist gemaakt en gegeten. Het was heerlijk. Heb ook koriander gebruikt. Voor hoeveel personen is dit recept ?
    Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Annet, wij hebben er met z'n tweeën 2 dagen van gegeten. Dus voor 4.
    Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dag Caroline, heerlijk gerecht en blij dat je weer recepten post,

    BeantwoordenVerwijderen