- 200 g fijne bulgur (Turkse winkel)
- sap van een ½ citroen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 5 eetlepels extra vergine olijfolie
- ½ - 1 verse rode of groene chilipeper, fijngehakt
- zout
- 5 bosuitjes
- 300 gram tomaten in blokjes
- bladpeterselie (ca 50 g ) , fijngesneden
- munt (ca 25 g ), fijngesneden
- opdienen met 2 kropslaharten of little gemsla
Bereiden:
1. Doe de bulgur in een schaal, overgiet met kokend water, roer en laat het 15 - 20 minuten zwellen tot de korrels gaar zijn. Voeg niet meer water toe, omdat er nog tomatenpuree en citroensap bij gaan.
2. Meng er grondig de tomatenpuree, citroensap en olie, chilipeper en wat zout doorheen. Snijd het bovenste deel van het groen van de bosuitjes af en de rest in dunne ringetjes. Doe de tomatenblokjes met de peterselie en de munt bij de salade en schep alles luchtig door elkaar.
3. Schik de slablaadjes rondom. En leg op elk slablaadje een flinke schep van de salade.
Bron: "Duizend-en-één smaken" van Claudia Roden.
Lekkere aparte mezze. Ik heb couscous gebruikt i.p.v. bulgur, verder heb ik bij de tomaten de velletjes en de pitjes verwijderd voordat ik ze in stukjes heb gesneden. Ik heb de salade op little gemslabladeren gelegd.
Het was heerlijk pittig en zuur van smaak daar hou ik van.
BeantwoordenVerwijderen