- 1 cup Turkse yoghurt
- 125 gram ongezouten roomboter
- 125 ml extra virgine olijfolie
- 1 ½ cup Turkse feta, verkruimeld of in blokjes
- ¼ cup dille, fijngehakt
- ½ cup platte peterselie, fijngehakt
- 2 - 3 lente uitjes, fijngehakt
- 3 eieren
- 2 ¾ cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180' C.
Meng alle ingrediënten behalve de bloem en de bakpoeder in een kom. Mix de bloem met de bakpoeder en meng door het fetamengsel.
Doe alles in een ingevette ovenschaal (ongeveer 18 x 25 cm) en bak 45 - 60 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal uit de schaal en laat verder afkoelen op een rooster.
De Turken serveren dit bij Turkse thee. Wij vinden het erg lekker bij Turks eten of in blokjes bij een glaasje wijn.
De eerste keer dat ik het maakte vond ik het vrij vet. Daarna heb ik het recept gemaakt zonder de boter en de hoeveelheid olijfolie iets aangepast (150 ml ).
I.p.v. de dille, is het ook erg lekker met munt
Vandaag gemaakt, viel hier erg goed in de smaak! Dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je laat horen dat het zo goed in de smaak viel. Het wordt hier ook regelmatig gemaakt!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline