- 2 stevige maar rijpe mango's
- 2 rijpe avocado's
- scheutje citroensap
- 300-350 g gerookte kipfilet
- 200 g gemengde sla, zoals rucola, veldsla, snijbiet
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
Voor de dressing:
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el citroensap
- 1 el grove mosterd
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el avocado-olie (of olijfolie)
- zeezout en zwarte peper
Bereiden:
1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over vier borden of op een grote schaal.
2. Halveerde avocado's en verwijder de pit. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in reepjes. Knijp er wat citroensap over uit om verkleuring van het vruchtvlees te voorkomen. Leg ze op de plakjes mango.
3. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Leg de blaadjes sla in het midden.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de dressing over de salade, garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer.
Bron: 'Gezond met Ramsay'
Lekkere combinatie van kip, avocado en mango.
Deze salade is snel, gezond en LEKKER!
BeantwoordenVerwijderenHeeeeeeel erg lekker!!
BeantwoordenVerwijderenErg lekker, makkelijk te maken en gezeond, wat wil je nog meer?!
BeantwoordenVerwijderen