donderdag 1 juli 2010

Tabouleh met geitenkaas en walnoten

Ingrediƫnten:
- 150 g bulgur of couscous
- 1 rode ui
- 1 handvol verse peterselie
- 3 tomaten
- 1 citroen
- 125 g zachte geitenkaas
- 50 g walnoten, geroosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie

Bereiden:
1. Maak de bulgur of couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Pel de ui en snijd in ringen. Was de tomaten en verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de ui, tomaten en peterselie in een grote kom.
3. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het ui- tomatenmengsel. Voeg 2 eetlepels van het citroensap toe.
4. Meng de bulgur door het ui- tomatenmengsel. Verkruimel de geitenkaas over de tabouleh en verdeel de walnoten over de salade.
5. Besprenkel met de olijfolie en de honing.


Een heerlijk gerecht, zeker voor zomerse dagen. De hoeveelheden zijn als hoofdgerecht bedoeld voor 2 personen.

2 opmerkingen: