maandag 30 augustus 2010

Bladerdeeg - zalmhapje

Ingredienten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 g gerookte zalm
- 1 ei
- sesamzaad of maanzaad
- 200 g roomkaas
- 2 el bosuitjes
- 2 el dille

Bereiden:
Laat het bladerdeeg iets ontdooien en bestrijk de plakjes licht met een losgeklopt ei. Snijd ze elk in negen vierkantjes en bestrooi ze met sesam- of maanzaad.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 200' C in ongeveer 8 minuten mooi bruin. Laat afkoelen en snijd ze in twee laagjes.
Roer de roomkaas zacht en meng er wat fijngehakte bosuitjes en dille door. Verdeel dit over de onderkant van de vierkantjes en leg hierop een stukje gerookte zalm. Leg hierop het bovenste gedeelte van het bladerdeeg.


Deze hoeveelheden zijn voor 36 hapjes. Je kunt natuurlijk ook minder maken en de hoeveelheden aanpassen.

11 opmerkingen:

  1. Oh heerlijk! Dit ga ik zeker een keer maken! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk uit.
    En ook zo geschikt voor een dinsdag, na bijvoorbeeld een werkoverleg.(ha,ha)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga ik zaterdag maken voor men feestje :-) maar dit gaat toch ook met een rol bladerdeeg uit de frigo ? of moet het echt uit de vriezer komen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zal ook wel met een rol uit de koeling gaan. Alleen heb ik het idee dat het bladerdeeg uit de vriezer iets dikker is, dus misschien makkelijker te snijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kunt de bladerdeeg stukjes van te voren bakken en de vulling ook van te voren maken, maar pas vlak voor het serveren beleggen, anders wordt het zacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel ! Dan weet ik dat ik nu het bladerdeeg kan bakken , dan is dat al in orde :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me heerlijk, maar als je het vantevoren kunt klaarmaken
    hoe bewaar je dan het beste de bladerdeegplakjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Jose, je kunt het bladerdeeg van tevoren bakken en in een afgesloten koektrommel bewaren. De roomkaas kan je ook van tevoren maken. Alleen het bladerdeeg beleggen, moet je vlak voor het serveren doen, anders wordt het zacht. Het is een heerlijk, simpel hapje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. dank je wel voor het snelle antwoord, ga dit zeker een keer maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het was heerlijk. Een mooi hapje op oude jaars avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit was echt super lekker! En er kan weinig aan fout gaan. Echt een leuk recept.

    BeantwoordenVerwijderen