- 450 g havermout
- 120 g zonnebloempitten
- 120 g wit sesamzaad
- 1 tl gemberpoeder
- 120 g bruine-rijstsiroop of rijstmaltsiroop of goldensyrup
- 175 g appelmoes
- 2 tl kaneel
- 4 el vloeibare honing
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 250 g hele amandelen
- 1 tl zout
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g rozijnen
Bereiden:
1. Meng alles behalve de rozijnen grondig in een grote kom. Doe dit met 2 grote spatels. Als je het met je handen doet, blijft alles aan je handen plakken.
2. Spreid dit mengsel uit op twee met bakpapier belegde bakplaten en bak het in een oven van 170' C. Schep halverwege de baktijd om en verspreid het weer. De bedoeling is dat het overal egaal bruin wordt. Dit neemt 40 minuten of meer in beslag.
3. Laat het mengsel wanneer het lang genoeg gebakken heeft, afkoelen en meng er de rozijnen door. Doe het over in luchtdicht afsluitbare potten of blikken.
Bron: 'Feest' van Nigella Lawson.
Oh, dit is zo op bij mij... Niet te versmaaaaaaaaden..
BeantwoordenVerwijderenHallo Theresia,
BeantwoordenVerwijderenBij ons ook hoor! Als de pot op het aanrecht staat, nemen wij steeds een handjevol uit de pot :-).