- 1 el milde olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g kipfilet, in blokjes
- stukje verse gember, geraspt
- 1 tl harissa, naar smaak evt. meer
- 10 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 220 g kikkererwten, uitgelekt
- 200 g couscous
- 200 ml kippenbouillon
- klein bosje koriander
Bereiden:
Verhit de olie in een ruime pan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui 1 - 2 minuten. Bak de kip 7 - 10 minuten omscheppend mee tot de kip en de ui lichtbruin zijn. Voeg de gember en de harissa toe en bak 1 minuut mee. Roer de abrikozen, de kikkererwten en de couscous erdoor en schenk de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 5 minuten zachtjes koken of totdat de couscous de bouillon heeft opgenomen. Maak de couscous los met een vork en bestrooi met koriander. Geef er voor de liefhebbers nog wat harissa bij.
Bron: Margriet nr. 35.
Zeer smakelijk en snel te bereiden eenpansgerecht.
Dit lijkt me echt zalig!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het vanavond maken, met verse harissa!
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! Bedankt voor het delen van dit recept.
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groet,
Desiré