- 50 g Parmezaanse kaas
- 500 g mager rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 3/4 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie
- 4 broodjes
- 100 g rucola slamelange
Voor de basilicum-mayonaise:
- 15 g basilicum
- 4 el mayonaise
- 6 el Griekse yoghurt
- 2tl mosterd
Bereiden:
1. Verwarm de ovengrill voor. Schaaf met een dunschiller flinterdunne plakjes van de Parmezaanse kaas. Kneed het gehakt in een kom met de ui, Italiaanse kruiden, 1-1½ el tomatensaus, 1 tl zout en peper naar smaak tot een homogeen mengsel en vorm er 4 grote hamburgers van.
2. Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan
in 6 - 8 minuten mooi bruin en gaar.
3. Snijd intussen de broodjes open en bestrijk de snijvlakken dun met de tomatensaus en olijfolie. Leg de broodjes naast elkaar op een bakplaat en schuif ze onder de hete grill. Bak ze in 2 - 3 minuten knapperig.
4. Leg de onderkanten van de broodjes op 4 borden. Verdeel de slamelange erover en leg de hamburgers erop. Verdeel de kaas over de hamburgers. Geef er voor extra smaak de basilicum-mayonaise bij. Geef er eventueel nog een tomatensalade bij.
5. Voor de basilicum-mayonaise: snijd de basilicum heel fijn in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer. Voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.
Bron: dit recept komt uit een oude "Tip Culinair".
Erg lekker in combinatie met de basilicum- mayonaise.
Erg lekker in combinatie met de basilicum- mayonaise.
mmmmmmmmm lekker! Dit ga ik binnenkort ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderenGoede fysio voor de kaakspieren.
BeantwoordenVerwijderenEn, de basilicum mayonaise lijkt me heerlijk.
reactie van Harold
BeantwoordenVerwijderendank voor de inspiratie ga deze vanavond maken (recept hamburger jamie Olivier)