- 230 g maïskorrels
- 2 rijpe tomaten, het vruchtvlees in blokjes gesneden
- 2 rijpe avocado's, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 25 g jalopeñapepers uit een pot, uitgelekt en fijngehakt
- zout/peper
- 1 zak tortillachips (150g)
- 125 ml zure room
- 100 g versgeraspte belegen Goudse kaas
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200' C.
Doe de maïskorrels met de tomaat, de avocado, de bosui en de pepers in een kom. Schep goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Doe de tortillachips in een ingevette lage ovenschaal en schep er de avocadosalsa over. Schep er de zure room over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 - 20 minuten in de hete oven tot de kaas begint te borrelen.
Bron: "Koken voor familie en vrienden" van Ainsley Harriott.
Ziet er lekker uit, maar ik hou niet zo van avocado... Zou je dit door iets anders kunnen vervangen?
BeantwoordenVerwijderenHallo Saskia,
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat je het gewoon weg kunt laten en wat meer tomaat erdoor kunt doen.
OOh heerlijk zeg!
BeantwoordenVerwijdereneens anders dan zelf te gaan zitten dippen.
Deze onthoud ik.
Oh jam! En een goed idee, het toevoegen van kip, die versie gaan wij ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen