vrijdag 24 september 2010

Tomaten - paprikasoep


Ingrediƫnten:
- 15 rijpe pruimtomaten
- 3 middelgrote paprika's
- ongeveer 7 el extra vergine olijfolie
- 1 el gehakte rode peper, zonder pitjes
- zout en peper uit de molen
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el rode-wijnazijn
- 6 dl kippen- of groentebouillon
- 2 handen vol verse basilicumblaadjes

Bereiden:
Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer 20 seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen. Ontpit ze. Gril de paprika's in hun geheel, tot ze zwart zijn, laat ze in een kom met deksel afkoelen, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Doe de gehakte paprika met twee eetlepels extra vergin olijfolie en de gehakte rode peper in een voorverwarmde pan met dikke bodem. Voeg er een snufje zout aan toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Doe de gehakte knoflook erbij en laat nog 2 minuten bakken. Voeg dan de grofgesneden tomaten toe, een snufje zout en de rode-wijnazijn en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken zodat de tomaten 'smelten' en de smaken op elkaar inwerken. Giet de bouillon erbij en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de basilicum met een snufje zout in een vijzel (of keuken-machine) tot moes. Roer de rest van de olijfolie en nog een drupje wijnazijn door. Schep dit mengsel royaal over je soep.

Bron: Jamie Oliver, ' The naked chef'.

Een heerlijk soepje dat hier regelmatig op het menu staat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten