- 4 vijgen
- zakje rucola
- basilicum
- bolletje buffelmozzarella
- Parmaham, ca 100 g
Voor de dressing:
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 1 el honing
- zout/peper
Bereiden:
Verdeel de rucola over 4 borden. Snijd de vijgen kruiselings, maar niet helemaal tot de bodem in.
Knijp dan met je duim en wijsvinger de bodem van de vijg omhoog zodat de binnenkant blootgelegd wordt. Leg de vijgen op de rucola. Je kunt om iedere vijg een plakje ham wikkelen, maar je kunt de ham ook een beetje oprollen en er kleine roosjes van vormen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Strooi nog wat basilicumblaadjes over de salade. Maak ondertussen de dressing en verdeel de honing-citroendressing over de salade, zorg dat er ook wat dressing in de vijg terecht komt. Serveer er wat stokbrood bij om de dressing op te deppen.
Bron: "Happy days with the naked chef" Jamie Oliver.
Dit klinkt echt heerlijk. Ik ben gek op vijgen!
BeantwoordenVerwijderenJammie vijgen :)
BeantwoordenVerwijderenVerrukkelijk - weet ik uit ervaring!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk en mijn complimenten voor de fotograaf.
BeantwoordenVerwijderenDat is lekker zeg, heb hem gelijk geprint!
BeantwoordenVerwijderenIk heb hem gisteravond voor een vriendin gemaakt en het was een heerlijk voorgerechtje. Ik vind het lekker om er ook nog wat Balsamico azijn overheen te druppelen. Groetjes, Marlous
BeantwoordenVerwijderen