- 150 ml zonnebloemolie
- 250 g tahoe, in blokjes gesneden
- 100 g tempeh, in blokjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 30 g petehbonen, in reepjes gesneden
- 5 salamblaadjes
- 3 djeroek poeroetblaadjes
- 1 stukje laos, in plakjes gesneden
- 1 tl trassie, verkruimeld
- 1 tl suiker
- zout naar smaak
- 500 g sperziebonen, in stukjes
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 150 g bamboescheuten, uitgelekt en in repen gesneden
Bereiden:
Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en frituur de tempehblokjes ook bruin. Laat ook deze uitlekken. Breng 400 ml water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook en petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassie, suiker en wat zout. Voeg alle groenten toe en laat het gerecht zachtjes ca. 20 minuten koken. Voeg vlak voor serveren de tempeh en tahoe toe.
Bron: "Boekoe Kita".
Heb je salamblaadjes en djeroek poeroetblaadjes over, gooi ze niet weg, maar bewaar ze in een plasticzakje in de diepvries.
Het ziet er verrukkelijk uit! Geïnspireerd door jullie vakantie? :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,