- 6 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl trassie
- 1 serehstengel, zachte deel fijngehakt
- 1 tl ketoembar
- 1 tl koenjit
- 1 tl suiker
- 2 el zonnebloemolie
- 200 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk
Bereiden:
Kook de eieren 6 minuten. Spoel ze koud en pel ze. Maal ondertussen de ui, knoflook, smabal, trassie, sereh, ketoembar, koenjit en suiker in de vijzel tot een een fijne pasta. (ik doe dit eerst in de keukenmachine en daarna in de vijzel). Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta glazig. Voeg bouillon en kokosmelk toe en leg de eieren in de saus. Laat de eieren nog 10 minuten zachtjes in de saus koken, breng op smaak met peper en zout.
Bron: "Boekoe Kita".
Het fijne van deze Indonesische gerechten is, dat je ze van te voren kunt maken en vlak voor het serveren alleen maar op hoeft te warmen. Als je alles eerder maakt, kunnen de smaken ook beter intrekken.
Heerlijk, zo'n telortje! Dat hoort voor mij helemaal bij een nasi-rames. Hier zit ook lekker veel saus bij.
BeantwoordenVerwijderenLekker toch! Maar wat ik eigelijk mis is de Kemiri om het iets aan te dikken. Of gebruikt U wat anders?
BeantwoordenVerwijderen