vrijdag 11 februari 2011

Mangotaart met amaretti


Ingrediënten:
- 2 Nature's Pride mango's, ca 500g vruchtvlees
- 200 g amaretti koekjes
- 150 g lange vingers
- 3 grote eieren, op kamertemperatuur
- 1 zakje vanille suiker
- 1 el amaretto, optioneel
- 90 g witte basterdsuiker
- 50 g amandelschaafsel
- snufje zout

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
3. Verkruimel de amaretti en de lange vingers grof in de keukenmachine.
4. Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de vanille suiker en de amaretto licht en schuimig. Klop de eiwitten met de basterduiker en een snufje zout goed stijf.
5. Meng de koekjes door elkaar in een grote kom. Meng er eerst het eigeelmengsel en daarna de mangoblokjes door. Spatel het eiwit door het koekjes-mangomengsel. Schep de luchtige massa in de vorm, strijk glad en bestrooi met het amandelschaafsel.
6. Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven bruin en gaar. Verwijder voorzihtig de vorm en snijd hem in punten. Serveer eventueel met lobbig geklopte slagroom.

Bron: "52 weekendmenu's" van Onno kleyn.


Erg lekkere taart als dessert, maar ook bij een kopje koffie of thee.
De consumentenbond heeft de mango samen met de sinaasappel uitgeroepen tot beste fruit op het gebied van vezels! De mango bevat dezelfde hoeveelheden vitamine C als één sinaasappel.

4 opmerkingen:

  1. Is dit het laatste, lekkere mango recept? Johan... het ziet er weer stralend uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Karin, dit is voorlopig de laatste!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit oude recept van Caroline als extraatje bij de kerst gemaakt. Net voorgeproefd en het viel niet tegen. Heerlijk fris taartje met een hint van amandelsmaak. Hoort wel een flinke lik lobbige heel licht gezoete slagroom bij. Makkelijk, apart en heerlijk, dus blijvertje.

    BeantwoordenVerwijderen