zaterdag 14 mei 2011

Couscous met gegrilde zomergroenten en verse kruiden


Ingrediƫnten:
- 250 g couscous
- 3 dl koud water
- 2 rode paprika's
- handvol groene asperges
- 1 courgette, in plakjes
- 1 klein bosje lente-uitjes, klein gesneden
- 2 verse rode pepers, van zaadjes ontdaan en dungesneden
- basilicum, koriander, munt, bladpeterselie, 3 flinke handen vol, gemengd
- rode wijn-azijn

Voor de dressing:
- 2 el citroensap
- 5 el olijfolie
- zout / peper

Bereiden:
1. Doe de couscous met het koude water in een kom. De couscous neemt het water op en wordt daardoor zacht. Rooster de paprika's in de oven of als je geen zin of tijd hebt, neem je een pot geroosterde paprika's.
Verwijder de vellen en de zaadjes en snijd ze in grove stukken.
2. Rooster in een zeer hete grillpan de asperges en de courgette licht aan beide kanten en doe ze samen met de paprika's, lente-uitjes, de pepers en de gesnipperde verse kruiden in de kom met couscous. Meng alles goed.
3. Voeg de olijfolie- en citroensapdressing toe en schep alles om. Proef de salade en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg een paar druppels rode wijn-azijn toe voor het zuuraccent.

Bron: "The naked chef is terug" Jamie Oliver.

Ik moet weer even op gang komen na onze vakantie, maar hier is dan weer het eerste recept.
Heerlijk gerecht voor als het warm is. Maak de couscous van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken.

1 opmerking:

  1. Dit zou mij nu echt smaken, ook al is de zon niet echt van de partij!

    BeantwoordenVerwijderen