Ingrediënten:
- 2 grote rijpe mango's
- de geraspte schil van een ½ limoen
- 250 g Griekse yoghurt
- 2 eiwitten
- 50 g fijne kristalsuiker
- 3 passievruchten
Bereiden:
1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in blokjes. Pureer het vruchtvlees samen met de limoenrasp en de yoghurt in een blender of keukenmachine.
2. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Vouw met een metalen lepel de eiwitten door de mango-yoghurtpuree. Verdeel de mousse over 6 glazen en zet weg in de koelkast.
3. Snijd de passievruchten door midden en schraap de pitjes en het sap eruit. Verdeel vlak voor het serveren over de mousse.
Bron: "Bakes", Good Housekeeping.
Zalige mangomousse, makkelijk te maken en er zit ook niet teveel suiker in.
wat een mooi voorjaarskleurtje!
BeantwoordenVerwijderenDeze mangomousse lijkt me echt zó geweldig. Ik fantaseer nog steeds over een lekker dessert met mango en saffraan, misschien kan ik dat eens proberen met dit recept :)
BeantwoordenVerwijderen@Lies,. ook zo gek op mango's? Ik hoor wel eens dat mensen geen mango's lusten. Ik denk dan altijd; hoe is het mogelijk,zeker nog nooit een goede mango gegeten. Lijkt me inderdaad lekker mango met saffraan. Probeer het.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Gister dit recept uitgeprobeerd.
BeantwoordenVerwijderenLekker fris en ook luchtig.
Volgende keer probeer ik de mango paana cotta van je. Ik ben nl. op zoek naar dessert voor de kerst.
Groetjes,
Caesar.
Ik heb gisteren dit dessert gemaakt en wij vonden het erg lekker! De passievrucht smaakt er goed bij en het was makkelijk te maken. Dit is een lekker licht dessert. Groetjes, Marlous
BeantwoordenVerwijderenZou je in dit recept de griekse yoghurt kunnen vervangen door magere platte kaas of magere yoghurt?
BeantwoordenVerwijderenOf zou dit niet lukken denken jullie?
@Anoniem, dat zal wel gaan, zal misschien iets minder dik worden en minder romig natuurlijk!
BeantwoordenVerwijderen