vrijdag 29 juli 2011

Mozzarella, tomaten en aardbeiensalade


Ingrediënten:
- 2 bollen mozzarella di bufala
- 16 kleine aardbeien
- 16 cherrytomaatjes
- zout, liefst fleur de sel
- olijfolie, extra vergine
- een paar roze peperkorrels
- een paar blaadjes basilicum, in stukjes
- frambozenazijn of balsamico-azijn

Bereiden:
1. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Verdeel de mozzarella over vier borden.
2. Snijd de aardbeien in tweeën en doe ze in een schaal. Snijd de tomaatjes ook in tweeën en doe ze bij de aardbeien. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en maak ze nat met een paar druppeltjes olijfolie. Meng voorzichtig en proef of er nog wat bij moet. Verdeel de aardbeien en tomaatjes langs de mozzarella op de bordjes.
3. Maak de salade af door een paar druppeltjes olijfolie over de mozzarella te sprenkelen. Neem een paar roze peperkorreltjes tussen je vingers en plet ze en verdeel ze over de mozzarella en het fruit. Verdeel de basilicum erover en druppel wat balsamico- of frambozenazijn over de salade. Serveer meteen.

Voor de beste smaak en structuur; maak deze salade vlak voor het serveren klaar!

Bron: "Around my French table" Dorie Greenspan.

Heerlijk frisse combinatie van de aardbeien en de tomaatjes samen met de mozzarella. Een licht voorgerecht, serveer er stokbrood bij. Gebruik de beste kwaliteit ingrediënten voor dit gerecht, daar staat of valt het mee.

2 opmerkingen: