- 70 g roomboter
- 300 g lichtbruine basterdsuiker
- 125 g gecondenseerde melk
- 225 g marshmallows
- 300 g melkchocolade, in kleine stukjes
- 75 g pure chocolade ( minstens 60% cacao) , in kleine stukjes
Bereiden:
1. Vet een vierkant bakblik van 20 cm in en beleg beide zijden met bakpapier en laat overhangen.
2. Doe de boter, suiker en de melk in een pan en laat op laag vuur smelten. Als de suiker is opgelost, voeg je de marshmallows toe. Verhoog het vuur en kook de fudge 5 - 6 minuten. (zij hebben het niet over roeren, maar ik heb dat wel gedaan met een pollepel, want anders verbrand de fudge) tot de marshmallows gesmolten zijn.
3. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade er door tot alles gesmolten is.
4. Giet de fudge in de vorm en laat het een paar uur opstijven. Haal uit de vorm en snijd in 25 stukjes.
Bron: BBC Food
A.s. maandag 3 oktober is om 21.30 uur op BBC Two de tweede uitzending van Lorraine Pascale te zien met "Home Cooking Made Easy". Tijdens haar eerste uitzending maakte zij o.a. deze heerlijke fudge. Vorig jaar heb ik haar ook met veel plezier gevolgd met "Baking Made Easy". Zij laat op een enthousiaste manier zien hoe je eenvoudige gerechten kunt maken. Er komt in oktober ook weer een nieuw boek van haar uit.
Ik heb het recept iets veranderd; ik kon nl geen gewone gecondenseerde melk krijgen, alleen maar gezoete, daarom heb ik ipv. 300 g lichtbruine basterdsuiker 200 g gebruikt.
Ooo leuk, ik heb nog niet gekeken, wel opgenomen. Maar dit is wel een leuk idee.
BeantwoordenVerwijderenYum, heerlijk hoor.
BeantwoordenVerwijderenmmm Lekker! Ik herkende het recept gelijk ;-) Ze zien er heerlijk uit. Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenIk vertrouw er wel op, dat je elke dinsdag kijkt naar de BBC ( ik dacht bbc2) voor "The great british bake off". Dinsdag is de finale.
BeantwoordenVerwijderenHeel leuk en leerzaam programma.
Toen ik dit recept op de BBC zag, wist ik dat je het zou gaan maken. ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat ben ik toch voorspelbaar, Elly. Er ligt een doosje in de koelkast op de Ot, misschien laat Karin er eentje voor je over!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er echt verrukkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Bedankt voor je reactie, ben het helemaal eens. Mooie blog heb je! Ik ben Eetweters gaan volgen op twitter, zodat ik jouw berichten voorbij zie komen. (zelf geen account op twitter?)
BeantwoordenVerwijderenGroeten,
Martine
Onweerstaanbaar!
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Theo
Oh. Wow. Dat ga ik maken. Ik ben dol op marshmallows en chocolade. Chocolademelk met marshmallows is ook zo lekker!
BeantwoordenVerwijderenCaroline, ze zijn veel te lekker. Wat luchtiger dan de normale zelfgemaakte, maar ook in de winkel gekochte fudge. Lorraine Pascale... wat moeten we zonder haar.
BeantwoordenVerwijderengrrr
Handig voor de overgebleven BBQ-marshmallow's.
BeantwoordenVerwijderenMisschien mooie combo met restant paaseitjes/kerstkransjes? Gr. Gerry
OH wat heerlijk! Dit ga ik een keer maken:)
BeantwoordenVerwijderenvan de week gemaakt met mn 5jarige dochter..ze waren in een dag op (alle kinderen in de straat kwame een stukje opeisen-))
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor het recept
tanja
@Tanja, leuk om te hoen dat het o goed in de smaak viel, ook bij de kinderen uit de straat!
BeantwoordenVerwijderen