- 1 dl olijfolie
- geraspte schil en sap van een ½ citroen
- 1 rode peper, fijngehakt
- 350 g verse linguine
- 240 g wit krabvlees (of twee blikjes)
- 25 g verse basilicum, gescheurd
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiden:
1. Doe de olijfolie, het citroenraspsel en de fijngehakte pepers in een pannetje en verhit dit op zacht vuur tot de inhoud begint te sissen. Neem de pan van het vuur en zet apart.
2. Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
3. Doe de peper-citroenolie in de pan waarin de liguine gekookt is. Voeg het citroensap toe en verhit dit op matig vuur tot de inhoud begint te sissen. Doe de uitgelekte linguine weer in de pan en voeg het krabvlees toe. Schep alles rustig 1 - 2 minuten om zodat het krabvlees goed warm wordt.
4. Schep het basilicum erin om en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en serveer.
Bron: "Neem 5 ingrediënten", James Tanner.
Lekker eenvoudig recept voor als je moe uit je werkt komt en toch snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Heerlijk eenvoudig en smaakvol:)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker! Zou het zonder de rode peper genoeg smaak hebben, denk je? (zodat kleine kinderen het ook kunnen eten :-))...
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Hallo Marian,
BeantwoordenVerwijderenIk zou de rode peper er apart bij serveren. Je kunt dan eerst de kinderen opscheppen en dan pas de pepertjes erbij doen.
groeten, Caroline
Dat is toevallig ik heb een zelfde soort recept voor donderdag staan! Het stomme is dat ik de foto kwijt ben haha Maar ik ga hem toch maar posten :) lekker, gezond en snel!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Pauline
Oeh dit lijkt me erg lekker en verfrissend! Krabvlees, is dit misschien hetzelfde als surumisticks?
BeantwoordenVerwijderenSurumi is geen echte krab, maar wordt als namaak krab verkocht, het is eigenlijk gewoon koolvis met smaakmakers. Maar je zou het wel kunnen gebruiken.
BeantwoordenVerwijderen