- 425 g pompoenpuree
- 3 grote eieren
- 2 eigelen
- 125 ml slagroom
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 el walnoten, grofgehakt
- 85 g gorgonzola, in stukjes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175' C. Vet 4 ramekins in met boter. Plaats de ramekins in een bakblik.
2. Doe de pompoenpuree, eieren, eigelen en de room in een keukenmachine en laat de machine draaien tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak zout en peper toe en doe de custard in de ramekins.
3. Verdeel de gorgonzola over de ramekins en bestrooi met de walnoten.
4. Zet de ramekins in een bakblik en vul met heet water tot de schaaltjes voor de helft in het water staan.
Bak de flans 35 - 40 minuten, of totdat een mes er ingestoken er bijna schoon uitkomt. Begin al na 25 minuten te controleren of ze gaar zijn, het hangt er nl sterk vanaf wat voor schaaltjes je gebruikt. En omdat de flans een beetje af moeten koelen in het water, gaat het kookproces nog verder.
5. Haal het bakblik uit de oven en laat de de flans in het water afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Serveer de flans en druppel er nog wat honing of maple syrup over.
Bron: "Around my French table", Dorie Greenspan.
Hmmmm, dit was me toch een lekker recept voor de herfst! Ik heb er honing over gedruppeld vlak voor het serveren en dat gaf net een beetje een zoet tintje aan het geheel. Wij hebben in Nederland helaas geen pompoenpuree in blik, maar als je hier kijkt vind je een simpel recept om pompoenpuree te maken en meteen een recept voor een overheerlijke pompoencake!
Gefeliciteerd met je top 10 plaats! Leuk en helemaal verdiend!
BeantwoordenVerwijderenDit ban de tiende plaats niet helemal begrepen?
BeantwoordenVerwijderenMaar deze recept vind ik desto lekkerder:) Wat een origineel idee:)
@ Femke, dank je wel. Ik was helemaal verrast!
BeantwoordenVerwijderen@ Dzoli. Ik sta nr.7 in de top 50 Nederlandse Foodblogs. http://blog.
zie: just-eat.nl/top-50-nederlandse-foodblogs/comment-page-1/#comment-1434
Wat lijkt me dit een heerlijk recept! Ik kan de smaakcombinatie al bijna proeven bij het zien van de foto. Ik ga het zeker een keer maken.
BeantwoordenVerwijderenEn natuurlijk gefeliciteerd met je top 10 plaats. Geweldig!
Hé, een leuk voorgerechtje zeg!
BeantwoordenVerwijderenLeuk receptje! Zeker met al die pompoenen tegenwoordig.. Ben wel niet zo'n fan van gorgonzola, maar misschien lukt het met een andere kaas ook wel?
BeantwoordenVerwijderenBeste Caroline,
BeantwoordenVerwijderenMag ik wellicht jouw emailadres hebben? Ik zou je graag wat extra informatie willen toesturen per mail m.b.t. de opname in de top 50 beste Foodblogs lijst van Just Eat. Alvast bedankt!
Lisa Has
Just-Eat Benelux BV.
Vleutenseweg 386
3532 HW Utrecht
Ik was een beetje twijfelachtig toen ik het las, heb het toch geprobeerd en het was een sukses. Bedankt!!
BeantwoordenVerwijderenHallo Nullam Microwaveum,
BeantwoordenVerwijderenIk weet wel wat lekker is! Leuk dat je het toch geprobeerd hebt. Bij ons is het een blijvertje.
groeten, Caroline
Is dit een voorgerecht of een toetje ?
BeantwoordenVerwijderenZahra
@Zahra,
BeantwoordenVerwijderenDit is een voorgerecht.Een aanrader, ontzettend lekker!
groeten, Caroline
Hallo Caroline,
BeantwoordenVerwijderenDit recept heb ik al een tijdje in mijn 'kookschrift' staan en ik wil het nou maken als voorgerecht (hoofdgerecht is Confit de Canard met rode kool, kweepeer compote, appelmoes en gebakken aardappelen). Het is misschien een beetje aan de zware kant (of valt het mee?), maar het lijkt mij verrukkelijk. De vraag is, kan ik het de avond tevoren maken. Op dezelfde dag heb ik er eigenlijk geen tijd voor.
Groeten, Siesie
Hallo Siesie,
BeantwoordenVerwijderenHet is verrukkelijk, maar inderdaad geen licht voorgerecht. Misschien kun je er 5 of 6 ramekins van maken, zodat het wat minder is.
groetjes, Caroline
Dat is een goed idee om er kleinere porties van te maken. Maar kan ik het een dag van te voren maken?
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Siesie
In ieder geval de pompoenpuree. Maar als ik het recept doorlees, waarschijnlijk wel helemaal en dan even een beetje opwarmen. Vergeet niet de maple syrup of honig. Erg lekker erop.
BeantwoordenVerwijderen