maandag 9 januari 2012
Spaghetti met ricotta en geroosterde pijnboompitten
Ingrediënten:
- 6 el pijnboompitten, geroosterd
- 250 g ricotta
- 100 g semi zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt, in dunne reepjes
- 3 el bieslook,gesnipperd
- 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
- 10 baslicumblaadjes, fijngesneden + wat extra voor garnering
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2 el heet water
- 500 g spaghetti
- zout en peper naar smaak
Bereiden:
1. Doe de ricotta, zongedroogde tomaatjes, bieslook, nootmuskaat, pijnboompitten en basilicum in een grote schaal.Voeg de olie, het hete water en wat zout en peper toe.Vermeng alles goed door elkaar en laat dit mengsel even rusten en op kamertemperatuur komen.
2. Kook intussen de pasta beetgaar.Giet de pasta af en doe hem in de kom met het ricottamengsel. Schep de pasta hier 30 seconden mee om.En serveer de pasta direct.
Bron: "Gino's Pasta".
Als ik vraag wat zullen we vandaag eten? Krijg ik vaak als antwoord: doe maar pasta! Vandaar dat ik het boek "Gino's Pasta" aangeschaft heb. Dit is een recept eruit, super makkelijk en lekker romig van smaak. Ik heb de hoeveelheid pasta en ricotta gehalveerd en iets minder zongedroogde tomaatjes gebruikt, maar de andere hoeveelheden aangehouden voor ons tweeën. Een bak sla erbij en het was smullen.
Ziet er heerlijk uit. Pasta met een (soort van) pesto, altijd goed!
BeantwoordenVerwijderenIk ken dit soort recept met gebakken aubergine, geeft nog een vollere smaak. Echt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenSimpel en lekker! Lijkt me ook perfect voor de somer trouwens.... of een goede manier om wat zomer in huis te halen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Wat een mooie foto! Ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker eens uitproberen
BeantwoordenVerwijderenMmm wij zijn ook zo dol op pasta. Dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb de ingrediënten in huis gehaald, dus ik kan me gaan verheugen op een heerlijke vegetarische pasta. Lekker puur en eenvoudig.
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond.Ben gelijk volger geworden want zoveel lekkers wil ik niet missen hihi.
BeantwoordenVerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenik volg al een poosje jou blog gewoon omdat het van die super lekkere recepten zijn,
nu heb ik ook een blog gemaakt omdat ik meer mensen wil ontmoeten die net als ik van koken en bakken houden.
ik ga jou zeker volgen en neem maar eens een kijkje bij mij.
groetjes van Nelleke
Wat een simpele pasta en toch erg verrassend! Ik heb morgen mensen die blijven eten en dacht al tijdje na over wat te maken. Het moest niet al te veel werk zijn maar toch een beetje anders dan anders. Dit ga ik dus maken met een salade erbij! Dank je voor het delen van het recept!
BeantwoordenVerwijderenPasta is hier ook een favoriet. Vooral de 'pasta met spinazie' die mij daardoor eigenlijk een beetje mijn neus uitkomt. Ik vraag het dus ook maar niet meer. ;)
BeantwoordenVerwijderenMisschien is dit wel een goede vervanger voor de 'pasta met spinazie'. Ik zag dat Gerry er gebakken aubergine bij doet. Lijkt me ook lekker.
Hallo Es,
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog veel meer lekkere pasta recepten voor je ter vervanging van de pasta met spinazie, bv.: http://carolinebrouwer.blogspot.com/2010/10/spaghetti-met-broccoliroomsaus.html
Of deze van Nigella: http://carolinebrouwer.blogspot.com/2010/05/pappardelle-met-courgettes-sultanas-en.html
En als je van venkel houdt, is dit ook een heel lekker recept: http://carolinebrouwer.blogspot.com/2010/05/spaghetti-met-venkel.html
Je ziet genoeg alternatieven om eens iets anders te maken.
groeten, Caroline
Overheerlijk!
BeantwoordenVerwijderen