zondag 27 mei 2012
Aardbeien & kaneeltaart
Ingrediënten:
- 175 g gemalen amandelen
- 175 g roomboter, op kamertemperatuur
- 175 g fijne kristalsuiker
- 175 g zelfrijzendbakmeel
- 1 tl kaneel
- 1 groot ei, plus 1 eigeel
- 450 g aardbeien, in plakjes
- poedersuiker
- geklopte slagroom gemengd met Griekse yoghurt om er bij te serveren
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C (boven-en onderwarmte). Vet een springvorm van 23 cm (ik heb 24 gebruikt) in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng amandelmeel, boter, suiker, bloem, kaneel (ik heb 2 tl kaneel gebruikt), ei en eigeel in een keukenmachine tot de ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn. (Ik heb de suiker en boter met de mixer geklopt en toen het ei erdoor en op langzame stand de droge ingrediënten erdoor geklopt).
3. Spreid de helft van het mengsel, dit gaat het makkelijkst met twee vorken, over de springvorm uit. Leg de in plakjes gesneden aardbeien er op. Spreid de rest van het deeg er over uit. (Maak je geen zorgen als er een paar aardbeien boven uitsteken en als het deeg niet genoeg lijkt. Door de warmte van de oven vloeit het over de aardbeien uit).
4. Bak de taart 60 minuten (misschien heeft hij 5 min. extra nodig), maar check het in ieder geval na 40 minuten - als de taart te bruin wordt, bedek hem dan losjes met aluminiumfolie. De taart moet gerezen en donker goudbruin zijn als hij gaar is.
5. Koel de taart eerst 10 minuten in de springvorm, maak dan met een mes de zijkanten los en verwijder de springvorm. Leg de taart op een schaal en bestrooi met gezeefde poedersuiker.
Je kunt de taart warm of koud serveren met een dot Griekse yoghurt gemengd met opgeklopte slagroom (half om half).
Bron: "BBC Good Food".
Omdat ik deze week weinig tijd heb gehad om iets nieuws uit te proberen, maar een taart in de herhaling. Het is aardbeientijd, maak eens een lekkere taart met aardbeien. De moeite waard om eens te proberen.
Fijne Pinksterdagen, het weer zit in ieder geval mee en veel mensen zullen wel gaan barbecueën.
Oeh lekker! Goed recept om te onthouden:D
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed, ik zal 'm onthouden! Nu heb ik nog een handjevol aardbeien, maar straks komen er veel meer.
BeantwoordenVerwijderenOh, ik herinner me dit recept van vorige keer! Toen leek het me ook al zo lekker, mmm!
BeantwoordenVerwijderenFijn Pinksterweekend gewenst!
Groetjes,
Marian
Ziet erheerlijk uit. Zet ik mijn 'te-maken-lijstje'.
BeantwoordenVerwijderenHmmm nog zo'n heerlijk dessert..
BeantwoordenVerwijderenWe zitten deze taart nu te eten, en hij is echt overheerlijk! bedankt voor weer een heerlijk recept.
BeantwoordenVerwijderengroeten,
Tonia
Wat leuk, Tonia dat je laat weten dat je de taart gemaakt gemaakt hebt. Wij vonden hem ook heerlijk en misschien maak ik hem binnenkort ook weer eens, nu er nog aardbeien zijn.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Zalige taart. Bij ons thuis zo'n groot succes dat ik 'm in één week twee keer heb gemaakt. De eerste keer was ie zo snel verdwenen dat ik zelf achter het net viste!
BeantwoordenVerwijderen@Marike, dan weet je tenminste zeker dat ie lekker was. Leuk om te horen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Hmm dit lijkt mij erg lekker..
BeantwoordenVerwijderenIk ga m morgen gelijk maken. Kan ik de taart ook bakken in een 20 cm vorm? Ik heb enkel 20 en 24 cm? Wat lijkt jou beter?
Xx
Ik heb ook 24cm gebruikt. Dus die zou ik nemen!
BeantwoordenVerwijderenSucces, Caroline
Bedankt voor je snelle antwoord.. Ik heb de taart nu in de oven zitten.. Mijn cake structuur was echter net zo dik als pindakaas, hoor dat? Het uitsmeren ging nogal moeizaam..
BeantwoordenVerwijderenDat klopt hoor, het is niet hetzelfde als een beslag. Ik hoor wel hoor het smaakte.
BeantwoordenVerwijderenHet was heeeerlijk, alleen zitten bij mij de aarbeien overal en nergens haha, terwijl ze bij jou mooi in het midden zitten.. Onderkant is wat nattig maar dat hoort denk ik zo of niet?
BeantwoordenVerwijderenIk heb in ieder geval genoten, zeker voor herhaling vatbaar!!! Dank je voor het delen van recepten.. xx
Gebruik je de stand boven-en onderwarmte van je oven? En had je verse aardbeien? Ik kan me niet herinneren dat de onderkant bij mij nattig was. In ieder geval heb je genoten!
BeantwoordenVerwijderenZojuist een warme punt van deze taart op - heerlijk! Dank je wel voor het delen van het recept.
BeantwoordenVerwijderenGisteren deze overheerlijke taart gemaakt. Wat een fijn recept. De taart is in 1x opgegaan. De kinderen vonden de taart zo lekker, dat we hem vandaag gewoon nog een keer maken!
BeantwoordenVerwijderenWat ontzettend leuk om te horen! Er staat nog een erg lekker re cept: de Bramen- kaneeltaart:
BeantwoordenVerwijderenhttp://carolinebrouwer.blogspot.nl/2010/08/bramen-kaneeltaart.html
Hmmm hij was heerlijk!! In 1x goed gelukt!
BeantwoordenVerwijderenErg lekker, maar we vonden het geen grootheid. Komt niet in onze top 10. Nevertheless merci!
BeantwoordenVerwijderen