Ingrediënten voor de mousse:
- 2½ blaadje gelatine
- 200 g aardbeien
- 2 el fijne kristalsuiker
- 200 ml slagroom
Ingrediënten voor de aardbeiengelei:
- 200 g aardbeien
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 blaadje gelatine
Bereiden:
1. Voor de mousse: pureer de aardbeien en week de gelatine in ruim koud water. Doe de gepureerde aardbeien met de suiker in een pannetje en verwarm langzaam, voeg van het vuur de uitgeknepen gelatine toe en meng goed. Klop de slagroom stijf, ongeveer tot yoghurt dikte. Meng de slagroom door het aardbeienmengsel. Verdeel de mousse over vier glaasjes en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
2. Voor de aardbeiengelei: week de gelatine in ruim koud water. Pureer de aardbeien en meng met de citroenrasp en suiker. Verwarm het citroensap en knijp de gelatine goed uit en meng met het citroensap. Meng dit door het aardbeienmengsel, laat een beetje afkoelen. Verdeel dit over de aardbeienmousse.
3. Zet terug in de koelkast en laat minstens 2 uur afgedekt opstijven. Verdeel vlak voor het serveren nog een paar in stukjes gesneden aardbeien erover en versier eventueel met een takje citroenmelisse of een takje munt.
Recept is voor vier personen!
Zoiets had ik al eens eerder gemaakt met mango: mango pannacotta verrine. Met aardbeien ziet het er ook erg mooi uit en het smaakte ook nog eens erg lekker. Makkelijk te maken en als je gasten hebt helemaal van tevoren te bereiden. Kan zelfs al de dag van tevoren.
Dit lijkt me een erg lekker toetje!
BeantwoordenVerwijderenToevallig was ik van plan dit weekend je mango pannacotta verrine te maken. (alle ingredienten zijn in huis)
Maar misschien wordt het deze wel ;-)
@Brenda, allebei erg lekker, deze is minder werk!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Ze zien er prachtig en heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenO dank voor het recept, dit moet zelfs mij wel gaan lukken als de zon er is ga ik het zeker een keer proberen. En complimenten aan je echtgenoot weer prachtige foto's,groetjes Linda
BeantwoordenVerwijderenLekker zomers toetje; past helemaal bij het weer van nu!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Morgen maar even aardbeiden en slagroom in huis halen, de rest heb ik al!!! Lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Wilma.
Hoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke combinatie!. De mousse is vol en zacht. Het toplaagje fris (lekker het vleugje citroen erbij) en puur van smaak. Het zag er niet alleen prachtig uit, maar iedereen vond het ook heerlijk. Zelfs de kleinste gast aan tafel van 5 jaar.
groetjes Sylvia
@Sylvia, ;-)) Leuk om te horen!
BeantwoordenVerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenzou ik dit met diepvriesaardbeien kunnen maken. Ik zou het dit weekend al willen maken voor het dessertbuffet van mijn communicant.
Hallo Marie-Calire,
BeantwoordenVerwijderenJa hoor dat gaat prima met diepvriesaardbeien!
Veel succes, Caroline
Het was een super lekker dessertje... voor herhaling vatbaar en de topping is heerlijk friszoetzuur
BeantwoordenVerwijderen@Marie-Claire, leuk dat je het laat weten. Ik denk dat het ook erg lekker is met mango. Moet ik zelf ook nog eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenCaroline, je hebt mij gered vandaag met dit recept! Mijn schoonouders kwamen eten en ik wilde zelf aardbeienijs maken. Alleen was ik vergeten om het koelelement van mijn ijsmachine in de vriezer te zetten. Heeeel handig! :S Ik was op zoek naar een recept met aardbeienpuree (die stond al klaar) en toen kwam ik jouw recept tegen. Het tweede laagje van de verrine had net iets langer moeten staan, maar ondanks dat waren ze ontzettend lekker. Bedankt!!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Lisette
Hallo Lisette,
BeantwoordenVerwijderenDat was een goed alternatief voor je ijs. Ik moet er ook altijd goed aan denken dat ik de ijsbak op tijd in mijn vriezer zet. Of als je ruimte hebt, de bak er standaard in laten staan.
groetjes, Caroline