Ondertussen zag ik wel op internet de mooiste zelfgebakken broden voorbij komen en vooral van die heerlijke cinnamon rolls. Hoe makkelijk het ook leek, ik durfde het niet aan. Totdat ik via twitter Wilma van het blog "Kookgek" leerde kennen. We spraken een keer af en zij bood aan om samen met mij de volgende keer de kaneelbroodjes van Levine te maken. Wilma heeft een Kenwood keukenmachine, en ja toen ik zag hoe makkelijk het deeg maken ging met zo'n kneedmaatje heb ik er zelf ook een aangeschaft. Sindsdien heb ik de kaneelbroodjes nog een paar keer gemaakt en ook al krentenbollen, focacia en schiacciata. Maar ik wilde natuurlijk ook wel eens broden bakken. Dus Levine een mailtje geschreven, ik werd op een wachtlijst gezet en 17 oktober was het dan zover; ik ging een workshop bij haar volgen.
We hebben twee vloerbroden gebakken en ze leerde ons hoe je kunt zien (voelen eigenlijk) of je je deeg lang genoeg hebt gekneed en of het goed gerezen is. We leerden een bâtard en een boule vormen en we bakten ook nog 12 witte broodjes, waarbij ze ons liet zien hoe we daar bolletjes en knoopbroodjes van konden maken.Tussen de middag kregen we een heerlijke lunch, natuurlijk met allerlei soorten zelfgebakken broden, stokbroden en broodjes. Het brood dat we zelf gemaakt hadden kregen we mee met nog heel veel informatie over de bakkersformule, tips om brood te bakken, recepten etc.
Wil je ook zelf brood leren bakken? Een workshop bij Levine is een aanrader! Op haar blog "Uit de Keuken van Levine" staat meer informatie over de verschillende workshops die zij geeft en daar kun je je ook aanmelden.
Foto van Levine.
Wat leuk dat je bij Levine bent geweest!
BeantwoordenVerwijderenGenieten hè zo'n dag bij haar.
Je wilt toch niet zeggen dat jij deze broden hebt gebakken, Caroline!
BeantwoordenVerwijderen@Lies, de middelste broden heb ik gebakken!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat je bent geweest. En nu lekker aan de slag ;)
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline, mooie broden! En wat leuk dat je nu bent overgestapt op broden bakken.... weer een hele nieuwe (bak)wereld om te ontdekken!
BeantwoordenVerwijderenLeuk verslag Caroline! Ik heb nog geen dag spijt gehad van de workshops bij Levine. Je leert er heel veel en bovendien is het ook nog eens heel gezellig! Binnenkort maar eens samen brood bakken! :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Wilma.
Prachtige broden heb je gebakken en het klinkt enorm leuk zo´n workshop!
BeantwoordenVerwijderenOok heb heb dezelfde workshop bij Levine gedaan, leuk en leerzaam. Ook een kneedmachine aangeschaft, maar door tijdgebrek en nu periode van low-carb -dus geen brood- nog niet gebruikt, volgend jaar beter als ik op gewicht ben.
BeantwoordenVerwijderenAls jullie nu eens de handen ineens slaan: de meester-boulanger (Levine) en de meester-patissier (Caroline) organiseren samen een combi work-shop. Dan is het hek van de dam, half Nederland staat in de rij voor jullie! En ik, als bakkluns 1e klas, zorg voor de toegangsbewijzen en het keuren van de producten. Goeie Deal!
BeantwoordenVerwijderen@Nell, Goed idee, dan delen we de inkomsten en dan kunnen we daarvan de Weight Watchers betalen! ;-))
BeantwoordenVerwijderenIk heb me voorgenomen om ook zelf af en toe een brood te bakken.
BeantwoordenVerwijderenBben eens benieuwd..
Geweldig Caroline! Zo'n mooie broden zou ik ook wel uit de oven willen halen. En natuurlijk van willen proeven.
BeantwoordenVerwijderenGeweldig broden heb je gebakken Caroline!
BeantwoordenVerwijderenCaroliene, je komt straks tijd te kort als je nu ook altijd je eigen brood gaat bakken.
BeantwoordenVerwijderen@Nell: wat een goed idee zo'n combi workshop! We hoeven dan echt niet naar de Weight Watchers hoor Caroline, we hoeven het toch niet zelf op te eten, want de deelnemers nemen het mee naar huis. Het is het overdenken waard zo'n combi workshop :-).
Wat een leuke blog, je hebt m'n enthousiasme weer helemaal doen oplaaien voor een broodcursus. Dat is typisch iets dat al heel lang "op de planning voor ooit" staat en vind dat het er toch maar 'ns van moet komen!
BeantwoordenVerwijderen@Denise, ik zou zeggen: stuur Levine een mailtje en geef je op. Het is ontzettend leerzaam en leuk om te doen!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Leuk dat je nu ook een workshop bij Levine hebt gevolgd! De geur van zelfgebakken brood is al onweerstaanbaar en als je 't dan proeft, ben je om!
BeantwoordenVerwijderenSuper leuk om te doen lijkt mij en ook heel leerzaam!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee zeg om te mogen leren hoe dat je brood moet bakken!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Ik wil ook zo graag alleen weet totaal niet hoe of wat.
BeantwoordenVerwijderenGewoon een workshop doen voor beginners Jacqeline. Dan komt de rest van zelf.
BeantwoordenVerwijderen