dinsdag 16 april 2013

Lijnzaadbrood met dadels en walnoten


Ingrediënten:
- 50 g boter, plus extra voor het invetten
- 250 g dadels zonder pit, in stukjes
- 30-40 g stroop
- 2½ dl water
- 250 g bloem
- 250 g volkorenmeel
- ½ tl zeezout gemalen
- 125 g rietsuiker
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 30 g lijnzaad
- 2 tl bakpoeder
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille-extract

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 170’ C. Vet een bakblik in met boter.
Doe de boter, stukjes dadel, de stroop en het water in een pannetje op laag vuur. Roer tot de boter en de stroop zijn gesmolten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
2. Meng bloem, volkorenmeel, lijnzaad, suiker, zout, walnoten en het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar 2 losgeklopte eieren, het vanille-extract en het dadelmengsel in. Roer goed door en doe het deeg in het bakblik. (of vorm eventueel met natte handen een brood)
3. Bak het brood 45 min tot 1 uur in de oven, controleer of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken, als die er schoon en droog uitkomt is het brood gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Lekker zo, of geroosterd en belegd met kaas.

Bron: Gordon Ramsay ‘Gezond met Ramsay’.

Nu eens een erg makkelijk en smakelijk brood dat niet gekneed hoeft te worden. Je keuken wordt gevuld met een heerlijke geur als het brood in de oven staat. Erg lekker met een likje roomboter of een plakje kaas.

4 opmerkingen:

  1. ziet er lekker (en gezond uit)
    en ook wel fijn dat je niet hoeft te kneden dan.

    Groetjes, Viviane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt gemakkelijk en dat moet hier (Z-Korea) ook kunnen lukken.
    Groetjes, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook wel eens fijn 'n brood dat zo klaar is ;-) Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen