Ingrediƫnten:
- 200 g aardbeien
- 1 galiameloen
- 30 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- 2 el pistachenootjes
- 2 el geschaafde amandelen
Bereiden:
1. Rooster de amandelen en de pistachenootjes in een droge koekenpan op halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
2. Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten snijd daarna in kwarten en haal de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een grote schaal.
3. Snijd de aardbeien door midden en doe de aardbeien bij de meloenstukjes
4. Voeg de abrikozen en de nootjes toe en meng alles luchtig. Verdeel de salade over 2 schaaltjes en serveer het meteen.
Tip: je kunt dit gerecht ook met een paar plakken Parmaham erop als voorgerecht geven.
Bron: "Mijn Italiaanse dieet" Gino D'Acampo
Nu we alweer even terug zijn van Sicilie en daar zo lekker Italiaans hebben gegeten, heb ik mijn Italiaanse kookboeken weer eens te voorschijn gehaald. Ik kwam ook nog de boeken tegen van Gino D'Acampo, oa. zijn boek "Mijn Italiaanse dieet". Na een vakantie kan dit boek je op weg helpen om de opgedane kilootjes met een lekker dieet weer kwijt te raken. Deze heerlijke fruitsalade past goed in een dieet en is natuurlijk ook erg lekker en licht als dessert na een barbecue.
gister gemaakt, erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen