- 25 g santen
- 200 ml kokosmelk
- 1 rijpe mango, geschild en in stukken
- 1 bolletje stemgember en 2 el van de siroop
- 2 el citroensap
Voor de garnering:
- 50 g geschaafde amandelen, geroosterd
- paar blaadjes munt, in reepjes gesneden
- ½ l citroenijs
Bereiden:
1. Verwarm de santen (als een stevig blok te koop in de supermarkt) met 2 el kokosmelk in een steelpan op laag vuur tot de santen is opgelost (mag beslist niet koken).
2. Doe alle ingrediënten voor de soep in de blender en meng zeer goed. Laat minstens 1 uur goed koud worden in de koelkast, de soep wordt dan wel wat dikker.
3. Voor het serveren doe je de soep in 4 diepe borden, schep een bolletje ijs in het midden en garneer met de muntblaadjes en de geroosterde amandelen.
Bron: Delicious, augustus 2013
Een héérlijke tropische combinatie van kokos en mango, een simpel te maken dessert. In de Delicious stond dat het voor 4-8 personen is, maar dan wordt het wel erg weinig, deze hoeveelheid is meer voor 3 à 4 personen. Gewoon de hoeveelheden verdubbelen als je het voor meerdere personen wilt maken.
Dat ziet er fantastisch lekker en origineel uit.
BeantwoordenVerwijderenZiet er super uit maar ben ik nu zo een leek in de keuken dat ik geen stemgember en geen santen ken? Gewone gember kan dat ook? En wat zijn santen? Helphelp?
BeantwoordenVerwijderen@Onlie Mie, stemgember (stukjes gember op sap) zit in een potje en staat in de supermarkt bij de bakprodukten en santen is een blok ingedikte kokosmelk, staat in de supermarkt bij de Indonesische producten of je koopt het in een toko.
BeantwoordenVerwijderenWOW! dat klinkt als een supertoetje!! Deze ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenSoep staat in de koelkast... Ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! Alweer een super recept, Caroline!
BeantwoordenVerwijderenDeze stond toevallig al op mijn lijstje en na deze post weet ik zeker dat ik 'm heel snel ga maken!
BeantwoordenVerwijderenHet was keikeilekker! Ik vond hier bij ons geen santen maar gebruikte kokosroom als alternatief en dan wat minder kokosmelk... In plaats van citroenijs gebruikte ik vanilleijs. Ik wilde zelf citroenijs maken maar er was iets mis met de machine... zal je dan weer net voorhebben! Ik ga het in ieder geval nog heel vaak maken!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel voor het recept!
@Onlie Mie, leuk om te horen dat het ook bij jullie zo goed in de smaak viel!
BeantwoordenVerwijderenVanavond weer dit dessert gemaakt voor mijn gasten... Wat een succes! Heb intussen in een Nederlandse supermarkt Santen gevonden! Yes! Iedereen is zo enthousiast dat ze meteen het receptje vragen...vanaf nu verwijs ik hen naar je blog!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Onliemie
De mango soep is heerlijk en heerlijk gemakkelijk om te maken. Het is alleen nog even een zoektoch naar het best smakende ijs (in de supermarkt).
BeantwoordenVerwijderenDag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenis het echt nodig om santen te gebruiken? omdat je maar 25 gram gebruikt kan ik miss iets anders gebruiken in de plaats?
groetjes
Fatima
@Fatima, probeer het zonder de santen en gebruik wat meer kokosmelk. Moet goed gaan.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
BeantwoordenVerwijderenBedankt Caroline zal het zeker maken! en nog fijne feestdagen
groetjes
Fatima
Bonjour,par quoi peut on remplacer le - 25 g santen. est ce que c'est de beurre de coco?Merci de me répondre.
BeantwoordenVerwijderen