vrijdag 2 augustus 2013

Pittige aubergine met granaatappel & feta


Ingrediënten:
- 2 aubergines, in blokjes
- 2 tl komijn
- 1 tl sumak (Turkse winkel)
- 2 el olijfolie
- 2 el dille, fijngehakt
- 2 el basilicum, fijngehakt
- 1 el munt, grofgehakt
- pitten van ½ granaatappel (of een bakje van de AH)
- 100 g feta, in blokjes
- sap van 1 sinaasappel

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C.  Doe de blokjes aubergines in een ovenschaal en bestrooi ze met de sumak en komijnpoeder, voeg de olijfolie toe en strooi er wat zout over. Hussel met je handen alles goed door elkaar. Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de aubergine gaar is.
2. Hak intussen de kruiden. Leg de aubergineblokjes op een schaal, meng de kruiden, de feta en de granaatappelpitten erdoor. Knijp het sap van de sinaasappel erover uit. En serveer.

Bron: Jamie Magazine

Het ziet er misschien niet zo lekker uit, maar het smaakt heerlijk, het zou zo een recept van Ottolenghi kunnen zijn met al die kruiden. Als ik een recept zie met aubergine en lekker veel kruiden wil ik het altijd maken, want dat vind ik zo'n lekkere combi. Dit is een bijgerecht bv bij een barbecue of je kunt het ook bij de lunch eten.

16 opmerkingen:

  1. Lekker Caroline! Ik ben gek op aubergine en dit lijkt me een heerlijke combi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Caroline,

    Ik dacht inderdaad - hé weer een heerlijk Ottolenghi recept. Blijkt Jamie dus ook op deze 'tour' te gaan. Ziet er heerlijk uit. Gaat op mijn 'to-test' lijstje :-) Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ga ik ook proberen, de aubergines zijn op het moment hier te koop. De granaatappel niet, maar daar is vast wel iets anders op te vinden. Ik denk aan cranberries.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er juist heerlijk uit! Verleden jaar maakte ik een soortgelijk gerecht; volgens mij ook van Jamie. Ik heb de granaatappel toen vervangen door sinaasappel (vliesjes eraf gehaald).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Manon, dat heb ik inderdaad gezien, lijkt me inderdaad ook erg lekker.
    @Ine, misschien een ideetje voor jou ipv graanaatappel sinaasappel te gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Caroline, ziet er heerlijk uit, ben ook gek op aubergine en de combinatie met Feta en de kruiden klinkt super.
    Ga dit maken, met granaatappels die eindelijk weer op seizoen zijn (en uiterst gezond).

    Prachtige blog heb je!

    Groetjes, Naomi
    www.foodsandphotos.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ziet er heerlijk en gezond uit, ik ga hem onthouden!

    A.S. @ Allevrouwenpraten.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb de salade gemaakt met de sinaasappel i.p.v. de granaatappel, zoals Manon schreef. En voor de sumak heb ik Za'atar gebruikt. Hier zit sumak in en is te verkrijgen bij Jumbo (voor het geval je geen Turkse winkel in de buurt hebt).

    Een heerlijke salade die we inderdaad bij de BBQ gegeten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Caroline
    Ik heb de aubergine salade gemaakt voor de lunch. Ik moest mezelf dwingen om te stoppen met eten,zo lekker vond ik de smaakjes.
    Echt heerlijk.
    Omdat bij mijn buurtsuper geen granaatappel te koop was en ik geen tijd had om het ergens te kopen heb ik het vervangen voor een kopje gekookte le Puy linzen. Ook heb ik gedroogde munt gebruikt.
    Echt een super recept.
    Ik at het koud.
    Geniet nogsteeds erg van je blog.
    Groetjes van Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Saskia,
    Dank je wel voor je compliment en leuk dat de recepten zo in de smaak vallen. Momenteel ben ik niet zo actief op mijn blog, omdat ik altijd naar een beetje aparte recepten zoek. Maar dat wordt vast wel weer beter.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gisteren dit gerecht gemaakt en wat vond ik het afschuwelijk smaken! Ik heb het in de vuilnisbak gegooid.
    Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer Yvonne, jij houdt blijkbaar niet van deze smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beste Caroline,
    Dit recept ziet er inderdaad heel lekker uit! Het lijkt me ook lekker om mee te nemen in een bakje voor tussen de middag, denk je dat dat met dit gerecht kan? En heb je een idee wat ik er nog in kan doen om de salade wat vullender te maken, zodat het ook zonder brood te eten is? Of denk je dat het al een complete lunch is op zichzelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Anne,
    Deze salade kan zeker als lunch en zelf denk ik dat ie wel vullend genoeg is.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bedankt! Ik ga 'm binnenkort een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen