Ingrediënten:
- 300 g quinoa
- 2 flinke zoete aardappels
- 100 g pecannoten
- 4 à 5 lente uien
- 20 g dille
- 1 rode peper
- 2 avocado's
- olijfolie
- citroensap
- zout en peper
Bereiden:
1. Kook de quinoa in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en roerbak de aardappelblokjes in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Roosterde pecannoten in een hete droge koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken. Hak ze fijn.
3. Snijd de lente-ui, dille en het pepertje fijn. Schil de avocado en snijd in blokjes. Meng alle ingrediënten vlak voor het serveren door de quinoa en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap.
Bron: Viva
Soms zie je ergens een recept en weet je meteen dat je het wilt maken. Zo ook met dit recept. Echt een héérlijke gezonde salade voor een warme zomeravond in de tuin. Als maaltijdsalade genoeg voor 4 personen, maar ook erg lekker bij de lunch of bij de barbecue.
Die ziet er inderdaad prachtig uit en heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLiggen nog twee zoete aardappels en twee avocado's, dit recept komt weer als geroepen!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
@Karin, dat komt dan mooi uit! Wij hebben er 2 dagen van gesmuld, echt héérlijk en nog gezond ook!
BeantwoordenVerwijderenO, dit is weer zo'n héérlijk gerecht! Dank je Caroline, we hebben ervan genoten !! Groetjes Marja
BeantwoordenVerwijderenWat leuk Marja dat je dit ook al meteen gemaakt hebt! En fijn dat jullie het ook zo lekker vonden!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Ziet er weer superlekker uit. Ik ben gek op quinoa en op avocado, dus binnenkort ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderenEen topper!
BeantwoordenVerwijderenDe dag erna gemaakt en wat ik wel verwachtte, heerlijk.
Ook twee dagen van gegeten al hadden we de tweede dag wel een soepje vooraf... Hier dus erge grote eters ;-)
Bedankt voor het delen.
Groet,
Karin
Dank Karin, ik wist wel dat je het lekker zou vinden!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Dag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt mij een heerlijke maaltijd! Wij eten de laatste tijd volgens het Voedselzandloper boek, en dat is: geen koolhydraten. Wij doen het weliswaar met een knipoog. Maar het bevalt goed. En dit recept past daar natuurlijk goed in. Maar, wij vinden de quinoa bitter. Heb jij dat ook? Ik spoel het af met water. Daarna zet ik het op en doe er een beetje zout of bouillonpoeder bij. Desondanks is het te bitter. Wat zijn jouw ervaringen er mee?
Groetjes,
Siesie
Hallo Siesie,
BeantwoordenVerwijderenIk eet regelmatig quinoa en heb niet ervaren dat het bitter smaakt. Ik vind het een beetje nootachtig snaken. Heb je al eens een ander merk gebruikt?Ik had dit keer een zakje met 300 g van AH. Afspoelen had ik niet gedaan en ik kook het gewoon in water met een beetje zout.
succes en groetjes, Caroline
Dag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenik heb vandaag een zakje quinoa bij de AH gehaald en ga het misschien morgen maken. Ik zal het je laten weten. Wie weet . . .
Maar wat ik ook wil zeggen, wat heb je toch een heerlijke verzameling salade en vegetarische recepten. om van te watertanden. ik heb ze in mijn online kookboek gezet. Sinds kort eten mijn man en ik volgens het Voedselzandloper boek (met een knipoog hoor), maar dat bevalt zo ontzettend goed. Niet gedacht dat groenten eten zo gevarieerd en smakelijk kan zijn. En, wij voelen ons er prettig bij. nou ik jouw recepten heb kan ik gemakkelijk varieren en zal alles nog lekkerder smaken. Dank je wel! jouw persoonlijke notities helpen ook heel erg.
groetjes van Siesie
Dankjewel Siesie. Leuk om te horen. Ik hoop dat deze quinoa je beter smaakt.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Dag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenVandaag eindelijk dit recept gemaakt. En wel met de quinoa van AH. Wat een verschil. Deze was erg lekker en idd helemaal niet bitter! Dank je wel voor de tip.
Groetjes van Siesie
Hallo Siesie,
BeantwoordenVerwijderenBlij te horen dat die quinoa beter smaakte! groeten, Caroline
Hallo Caroline, wat een toppertje deze salade. Had mn twijfels over de zoete aardappel, maar het was heerlijk. We genieten hier in huis regelmatig van gerechten van jou blog. Fijn weekend Mina
BeantwoordenVerwijderenHallo Mina Bakgraag, leuk dat je de salade gemaakt hebt. Die zoete aardappel is inderdaad juist erg lekker erin.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Klinkt heerlijk zeg! Ik maak vaak een soortgelijke salade met geitenkaas ipv avocado, maar deze variatie ga ik zeker proberen!
BeantwoordenVerwijderen