Ingrediënten:
- 1-1½ kilo kippendijen, zonder bot en zonder vel
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 2½ cm verse gember, geraspt
- 2 el tomatenpuree
- 1-2 el garam masala
- 2 tl paprikapoeder
- zout naar smaak
- 1 blik tomaten
- 175 ml kokosmelk
Bereiden:
1. Snijd de kippendijen in grote stukken.(als je tijd hebt kun je ze eventueel 6 uur marineren in ongeveer 125 ml yoghurt, schudt daarna de yoghurt er een beetje af en doe de kip in de slowcooker).
2. Fruit de ui met de knoflook in een koekenpan in een klein beetje olijfolie op halfhoog vuur, voeg de geraspte gember, de 2 el tomatenpuree en de kruiden toe en bak even mee. Doe de pasta bij de kip in de slowcooker en roer allesgoed door elkaar.
3. Voeg de tomaten uit het blik en de kokosmelk toe. Zet de slowcooker 8 uur op de laagste stand of 4 uur op de hoogste stand aan. Controleer tussendoor of de kip gaar is. Voeg als de saus te dun is eventueel wat allesbinder toe en roer goed. Serveer met rijst en bestrooi met koriander.
Bron: The Kitchn
Na het recept van de stoofpeertjes in de slowcooker meteen maar opzoek gegaan naar een ander recept voor in de slowcooker. Zelf vind ik kip of runderlapjes erg lekker uit de slowcooker, het vlees wordt ontzetten mals. Ik gebruik wel altijd kippendijen, daar vind ik meer smaak aan zitten dan aan kipfilet en het wordt ook minder snel droog. Het was een erg lekkere schotel; of het nou echt aan de smaak van de echte tikka masala voldeed betwijfel ik. Eerlijk gezegd had ik de kip ook niet gemarineerd in de yoghurt, maar het was een heerlijk stoofpotje dat ik zeker vaker ga maken.
Kan niet slecht zijn, op de foto ziet het er alvast heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenhttp://tastinglifestyle.blogspot.be
Ziet er heerlijk uit! Ik wil nog een slowcooker kopen, zie dat er verschillende maten zijn, wij hebben een klein gezin, hik dus een beetje tegen zo'n groot apparaat aan (neemt zoveel ruimte in wanneer je hem niet gebruikt), is de hoeveelheid in dit recept ook geschikt voor een wat kleinere slowcooker? Welke maat heb je zelf hiervoor gebruikt? Alvast dank!
BeantwoordenVerwijderenHallo Phyllis,
BeantwoordenVerwijderenZelf heb ik een kleine Crock Pot van 3,5 liter. Wij zijn maar met z'n tweetjes. Ik maak altijd een grotere hoeveelheid zodat ik ook iets in kan vriezen. Voor ons is deze groot genoeg.
Lastig om een maat te kiezen, maar ik ben met deze begonnen en heb er meer dan genoeg aan.
groeten, Caroline
Een heel lekker receptje. Heb enkele dagen geleden een crock Pot besteld. Ben echt benieuwd :-)
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Tinne
Dit kan je wellicht ook in stoofpot type Le Creuset maken? Ik heb nl. geen slowcooker (of nog niet ;))
BeantwoordenVerwijderenDenk niet dat je dit kippevlees in deze vorm in België kan vinden. (enkel billen of boutjes mét botjes ofwel kippewit)
Hallo Nadine, Elke kip heeft dijen, dus ook de Belgische kippen. Het zal alleen bij jullie waarschijnlijk anders heten. Het gaat erom dat je kippenvlees gebruikt waar bot aan heeft gezeten. Je kunt ook kipfilet nemen, maar zelf vind ik daar minder smaak aanzitten en het wordt snel droog.Als je geen slowcooker hebt, kun je dit gerecht ook in een pan op het vuur maken, alleen dan is de bereidingstijd veel korter.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Dag Caroline, heb nog even gekeken in supermarkt (zelfs in locale AH) maar inderdaad alleen kippevlees mét bot (natuurlijk ook dijen (heet bij ons billen) maar mét botjes) of kippewit te vinden. Ik vind persoonlijk ook dit deel van de kip het meest sappig. Ik probeer dit recpet zeker. Groeten, Nadine
BeantwoordenVerwijderenBeste Caroline,
BeantwoordenVerwijderenGa vanavond het recept proberen. Het ziet er namelijk echt heerlijk uit. Ben alleen bang dat ik het niet precies goed ga doen dus je hoort van me zodra ik het op heb!
Mvg,
Liesje