vrijdag 17 augustus 2018
Amandelcake met zomerfruit
Ingrediënten:
- 150 g amandelspijs
- 115 g boter, op kamertemperatuur
- 75 g witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1/4 tl zout
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 125 g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 200 g rood fruit (bramen, frambozen, blauwe bessen)
- 75 g poedersuiker
- 1 tot 1½ el water
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160 ' C boven en -onderwarmte. Vet een vierkant bakblik van 20 cm goed in en bekleed met bakpapier. (Je kunt ook een ronde vorm van 20 cm gebruiken, maar dan moet de cake waarschijnlijk iets langer in de oven).
2. Verkruimel de amandelspijs in een mengkom en voeg de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en het zout toe en klop dit romig met de mixer. Voeg één voor één de eieren toe en klop deze er met de mixer luchtig door. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit er voorzichtig door.
3. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant met de spatel glad. Verdeel het rode fruit erover en zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen.
4. Meng de poedersuiker met het water en druppel dit over de cake.
Bron: Rutger Bakt
Eindelijk weer eens wat gebakken! Mijn bridgevriendinnen kwamen een middagje hier bridgen in de tuin en ik wilde ze eens verwennen met iets uit eigen oven. Ik had zin in iets simpels en laatst kwam ik dit recept van Rutger Bakt tegen. Ik had nog wat restjes amandelspijs in de vriezer liggen, (als ik een slof bak houd ik altijd iets over van de spijs en dat vries ik dan in) dus dat kwam goed uit. Een simpele cake, snel gemaakt en érg lekker! Op zijn site staan erg lekkere recepten en allemaal zeer maakbaar, neem eens een kijkje. Deze cake kun je natuurlijk ook met ander fruit maken, zoals perziken, nectarines, abrikozen etc. De foto is niet zo mooi als jullie gewend zijn, want Johan zat voor zijn werk in het buitenland, dus deze is door mij gemaakt met mijn telefoon!
Dag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat fijn om nog eens te genieten van de beschrijving van een heerlijk gebak en van de mooie foto.
groetjes,
Ymme
Goedemorgen Carolien, dat is inderdaad een tijd geleden! Leuk om weer een recept van je te lezen. Water loopt me in m'n mond 😀. Foto is ook goed ging hoor!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Annemiek
Goed ging = goed gelukt 😉
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor jullie reactie Ymme en Annemiek. Ik ben inderdaad niet meer actief op mijn blog, alleen als ik iets nieuws maak en het is lekker deel ik het.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Hoi Carolien,
BeantwoordenVerwijderenAl ben jij nog niet zo actief meer op je blog, ik kijk er nog steeds actief naar. Ik sta er niet meer van te kijken als mensen weer een recept willen van een gerecht of taart dat ik van jouw blog heb. Ik wijs telkens weer nieuwe mensen op je blog.
Groetjes,
Tum
Hoi Tum,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke reactie! Ik ben blij dat er nog steeds mensen met plezier recepten van mijn blog maken. Zelf ben ik ook weer volop oude recepten aan het koken. Er staan ruim 800 recepten op, dus genoeg keus.
Groetjes, Caroline
Vanmiddag gemaakt. Was een succes. Erg lekker met amandelspijs.
BeantwoordenVerwijderen