Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappels,ongeschild, in partjes van 2½ cm
- 1 rode ui, in vieren
- 2 el olijfolie
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- zout, naar smaak
- 100 g feta, verkruimeld
Voor de dressing:
- 2 el extra vergine olijfolie
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- zout
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- grote handvol ongezouten pinda's
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor tot 220' C.
2. Doe de zoete aardappel, rode ui, olijfolie, gerookte paprikapoeder en zout in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past. Zet 35 - 45 minuten in de oven.
3. Roer intussen de olijfolie, geraspte limoenschil, het limoensap, zout, de lente-uitjes en pinda's door elkaar en zet apart.
4. Verdeel als de zoete aardappels gaar zijn de dressing en feta erover en serveer warm. Geef er wat Griekse yoghurt of zure room bij.
Bron: De wereldse bakplaat, Rukmini Iyer
Dit is het derde boek in deze serie van makkelijke recepten te bereiden in de oven. In dit boek neemt de auteur je mee op een culinaire reis over de hele wereld. De heerlijke recepten hebben een korte voorbereiding en de oven doet de rest. (Dit recept vergt 10 minuten voorbereiding en gaat dan 45 minuten in de oven.) Wij aten het als hoofdgerecht met 2 personen, maar het is natuurlijk makkelijk aan te passen voor meerdere personen.
Lijkt me een heerlijke combi! Ik ga het binnenkort proberen.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen.
Groetjes,
Agnes
Graag gedaan Agnes. Ik heb het al 2x gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Caroline
Als ik een dinertje geef met vrienden grijp ik altijd terug naar jouw blog. Heb al talloze recepten geprobeerd die allemaal een groot succes waren!
BeantwoordenVerwijderenBedankt daarvoor!
Groetjes, Barbara
Dank voor je compliment Barbara.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Caroline
Wat een heerlijk recept! Ik had alleen bij gebrek aan een rode ui een gewone ui gebruikt en die kon niet tegen de hoge temperatuur. De volgende keer snijdt ik de ui fijner en leg hem onderop. Bij gebrek aan pinda's een handje walnoten er door heen gedaan. Ook heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je het lekker vond Hanneke. Hier ook al een paar keer gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie. Groetjes, CAroline
It seems like a wonderful mix! I'll test it soon. My efforts at cooking are good so far, thanks to a large range of tried-and-and-tested recipes.
BeantwoordenVerwijderenGreetings, Rose.
image clipping
Looking so delicious. I will must try this recipe. I always love foods that make with potato.
BeantwoordenVerwijderenGreetings
Beste Caroline, ik gebruik en lees je recepten heel graag. Ben je gestopt met de blog? Hoe dan ook, veel dank!
BeantwoordenVerwijderenRespekt für das Engagement, bei aktuellen Trends und Themen auf dem Laufenden zu bleiben. Einige Banking-Optionen für Internet-Glücksspiele sind kostenlos und die besten Online-Glücksspiele bieten schnelle Ein- und Auszahlungen.
BeantwoordenVerwijderen