woensdag 2 september 2020

Libanese freekehsalade



 Ingrediënten:

- 1 aubergine, in dobbelsteentjes
- 150 g freekeh (Turkse supermarkt
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in dobbelsteentjes
- 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 15 g platte peterselie, grofgehakt
- sap van ½ citroen
- 50 ml olijfolie
- 2 -0 3 el granaatappelmelasse (Turkse supermarkt)
- handvol granaatappelpitten

Bereiden:
1. Bak de blokjes aubergine in hete olijfolie gaar en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Kook de freekeh in 20 minuten gaar in gezouten water en giet af.
3. Meng de aubergine met de freekeh, paparika en komkommerblokjes, ui en peterselie. Maak aan met het citroensap, 50 ml olijfolie en wat zout. Schep de salade op een schaal, giet de granaatappelmelasse erover en garneer met granaatappelpitjes.

Bron: de Volkskrant

Een paar posts geleden publiceerde ik een recept met freekeh. Freekeh is een geroosterde groene tarwe, gezond en erg lekker van smaak. Ik vond dit recept op het internet. Makkelijk te maken en lekker als bijgerecht, wij vonden het de volgende dag koud het lekkerst smaken.

5 opmerkingen:

  1. ziet er erg lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Caroline, leuk dat je weer regelmatig leuke en lekkere recepten post

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Caroline Brouwer's blog post, "Libanese Freekeh Salad," tantalizes taste buds with a culinary journey to Lebanon. Through this flavorful salad recipe, readers are invited to savor the exotic tastes and textures of Lebanese cuisine from the comfort of their own kitchen.
    Promotions

    BeantwoordenVerwijderen