Borrelhapjes:
Voorgerechten:
3. Tonijnsashimi met avocadosalade
4. Vijgen-geitenkaastaartje
5. Garnalentoast met tomatencrème
6. Verse zalmcarpaccio
7. Geitenkaasjes in pancetta op een bedje van rucola
8. Kruidenpannenkoekjes met gerookte zalm
9. Garnalencocktail met mango en limoendressing
10. Tartelettes met zalm
11. Gekaramliseerde balsamico-uientaartjes
12. Zoete aardappelgalette
Soepen:
1. Italiaanse courgettesoep
2. Broccolisoep met roquefort
3. Romige bloemkoolsoep met gorgonzola
4. Tomaten-paprikasoep
5. Gekoelde macadamianotensoep
6. Soep van pastinaak en gember
Hoofdgerechten:
1. Gebakken zeebaars met gembersaus
2. In de braadslee gebakken zalm met olijven, sperziebonen, ansjovis en tomaat
3. Tournedos met Marsalasaus
4. Varkenshaas met vijgensaus
5. Geroosterde kip gevuld met couscous en pijnboompitten
6. Gebakken kabeljauw met doperwten & waterkerspuree
7. Kalfsvleesrolletjes met caponatasaus
8. Kabeljauw in pancetta gewikkeld met citroenmayonaise en asperges
Desserts:
1. Kokospannacotta met limoensiroop
2. Parfait van Tia Maria met amandelen
3. Panna cotta met in rode wijn gepocheerde vijgen
4. Crème brûlée van citroengras
5. Crème karamel
6. Frambozen tiramisu
7. Bavarois met Marsala en bitterkoekjes
8. Pavlova met chocolade en aardbeien
9. Mango panna cotta verrine
10. Yoghurtmousse met frambozen
11. Zuccotto
12. Zoete avocadomousse
13. Meringue semifreddo
14. Italiaanse liefde
15. Limoncello semfreddo
16. Amarettoparfait met kaneelsiroop
17. Mini pavlova's met kastanjeroom
18. Pavlova met mango en passievruchten
Kerstcakes:
1. Certosino (Italiaanse kerstcake)
2. Italiaanse Kerstcake met noten en chocolade
3. Kerstcake met chocolade en vruchten
4. Kerstcake met cranberries & hazelnoten
5. Pompoentulband met verse cranberries en pecannoten
6. Cake met cranberries
Wauw!! Genoeg te kiezen uit al dit lekkers!
BeantwoordenVerwijderenWauw, het water loopt mij in de mond!!!
BeantwoordenVerwijderenOh Caroline, wat een goed idee.
BeantwoordenVerwijderenEn ik zei het al eerder, ik raak niet uitgekeken op al die mooie foto's.
Oh die parfait.. die lijkt me echt zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenAlvast hele fijne en lekkere feestdagen.
Groetjes Pauline
Wow Caroline jij hebt ff uitgepakt. Bedankt voor je goede ideeën. Fijne kerstdagen.
BeantwoordenVerwijderenGrt Mina
Caroline toch,
BeantwoordenVerwijderenDat is zoals ze in het Engels noemen behoorlijk comprehensive. Daar heb je niet één Kerstdag voor nodig maar een Kerstweek. Is dat je bedoeling? In ieder geval veel succes met je kerstdiner en graag een blog achteraf met foto's van het gegetene.
Big hug Gereon
Ha Caroline , welke roomkaas gebruik jij voor de limoncello semifreddo ?
BeantwoordenVerwijderenKan ik de romige bloemkoolsoep met gorgonzola ook een dag van tevoren maken ? Er zit immers slagroom in ?
BeantwoordenVerwijderenHallo Annet,
BeantwoordenVerwijderenJa hoor je kunt de soep best een dag van tevoren maken, alleen niet meer laten koken als je hem opwarmt. Ik gebruik de roomkaas van monchou maar dan de kuipjes, die zijn wat zachter.
succes met je kerstdiner.
groeten, Caroline
Caroline, wat heerlijk dat je het me weer zo gemakkelijk maakt met deze voorselectie! Het gaat weer helemaal lukken met het kersteten dit jaar.
BeantwoordenVerwijderenCaroline, ik kan niet anders dan jou en je familie hele fijnen dagen wensen!! Ben inmiddels "verslaafd" aan jouw blog en heel de Kerst staan er gerechten van jou op mijn tafel. Super, dank je wel!!!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Marja, ook voor jullie fijne dagen en ik hoop dat alles lekker zal smaken!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline