zondag 13 juni 2010

Crostini met prosciutto, geitenkaas en vijgenjam


Ingrediënten:
- 1 baguette
- olijfolie
- zout
- zachte geitenkaas
- vijgenjam
- prosciutto
- basilicumblaadjes

Bereiden:
Snijd de baguette in schuine plakken, bestrijk met olijfolie aan beide zijden, strooi er een beetje gemalen zeezout over en bak ze onder de gril. Pas op, want ze verbranden snel, blijf er bij staan. Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Voor het serveren: besmeer de crostini met geitenkaas, leg er een lepel vijgenjam op en rol een half plakje prosciutto op en leg dat erop. Versier met een blaadje basilicum.

Heerlijk borrelhapje, iedereen vond het lekker. Het recept kwam ik eens tegen op internet.
De hoeveelheden heb ik er niet bij gezet, die zijn afhankelijk van hoeveel crostini's je gaat maken.

4 opmerkingen:

Karin zei

Gewoon lekker, dus! Waar blijft het recept voor de vijgenjam?
grrr

LOYOYA zei

Ik zit hier echt te watertanden :)

corrie dammers zei

Bruscetta al weer lang niet gemaakt,zo zomers!!!!!

darryl zei

klinkt goed, ga het maken met vijgen jam van bonne maman uit Frankrijk