zaterdag 19 juni 2010

Mozzarella 'wentelteefjes'


Voor 2 personen.

Voor de pesto:
- 30 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- zout
- 100 gram basilicumblaadjes
- olijfolie
- 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Voor de broodjes:
- 2 eieren
- scheutje melk
- 4 sneetjes witbrood
- 1 bol buffel mozzarella
- een paar semi-gedroogde tomaatjes
- versgemalen peper
- klontje boter


Bereiden:
1. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan. Hak ze grof in de keukenmachine met de knoflook en een snufje zout. Basilicum erbij en een flinke scheut olijfolie, dit kort mengen. Parmezaan erbij en al draaiend olie toevoegen tot je een mooi smeuïge pesto hebt.
2. Klop de eieren los met de melk. Drenk de sneetjes brood aan één kant in dit eiermengsel en besmeer de andere kant met pesto. Beleg twee ervan op de pestokant dik met mozzarella, bestrooi met versgemalen peper en de fijngesneden stukjes tomaat. Dek ze af met de andere twee sneetjes, pestokant naar binnen. Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin in de boter en leg ze dan 5 minuten in een hete oven (200' C) zodat de mozzarella goed smelt. Snijd de wentelteefjes in tweeën.
Lekker met een tomatensalade.

Bron:"Cook fresh food" (als je hierop klikt, krijg je het videorecept)

Zelf ben ik niet zo voor "de kant en klare producten" , maar omdat ik vandaag makkelijk wilde doen, heb ik bij AH groene pestospread gekocht, in een plastic bakje. Die is best wel lekker, in ieder geval veel beter dan de pesto uit potjes. Maar eigengemaakt blijft toch het lekkerst. Ondanks dat, was het toch erg lekker en snel klaar!

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hmmm dit ziet er lekker uit, echt iets om na het werk snel te maken! ik ga het snel proberen.

Gabriella zei

Wat een idee zeg!! Heerlijk.

Groetjes, Gabriella

Unknown zei

Hallo Caroline, leuk dat je ons recept en een link naar de website hebt geplaatst, bedankt!We hebben echter net ons nieuwe videorecept geplaatst, de link gaat naar de Homepage en niet meer naar het recept, hier is de juiste link: http://www.cookfreshfood.com/recept/_Mozarella-wentelteefjes-
Is het goed als we je reactie en foto op onze Fans pagina plaatsen? Bedankt en groet, Debby

Unknown zei

Ik heb dit vanavond gemaakt, het was snel klaar en heel lekker. Alleen best machtig hoor!