woensdag 2 juni 2010

Fritata met courgette, doperwten en geitenkaas

Ingrediënten:
- 5 eieren
- 60 ml melk
- 120 gram zachte geitenkaas (bv Bettine Blanc)
- 1 courgette
- diepvries doperwten
- handvol muntblaadjes, in stukken gescheurd
- zout / peper

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. En vet een ovenschaal van 24 cm doorsnede in.
2. Klop in een grote kom de eieren met de melk los, voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd de courgette in hele dunne reepjes en schenk bij het eimengsel. Voeg een flinke hand doperwten toe en roer de munt erdoor.
3. Schenk het mengsel in de ovenschaal en verkruimel de geitenkaas erover.
4. Plaats in de oven en bak ca 25 minuten.

Dit recept (of iets dat erop lijkt) had ik al eens eerder gemaakt, maar ik kon het recept niet meer terug vinden. Dus heb ik het nu maar zelf een beetje gedaan. En het klopt volgens mij aardig met het orginele recept, het was in ieder geval lekker en snel klaar.

Geen opmerkingen: