maandag 21 juni 2010

Romige doperwten & waterkers pasta

Ingrediënten:
- 350 gram penne
- 300 gram verse doperwten (gedopt)
- 1 teentje knoflook
- 100 gram waterkers
- 2 à 3 eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels gehakte munt
- sap en geraspte schil van één citroen
- zout / peper

Bereiden:
1. Kook de pasta, volgens de instructies op de verpakking. Kook ondertussen de doperwten met de teen knoflook 3 - 5 minuten tot ze gaar en zacht zijn. Laat ze in een vergiet uitlekken, maar vang wat van het vocht op.
2. Doe de doperwten de knoflook en de waterkers in een keukenmachine met 2 eetlepels van het kookwater van de pasta. Maal tot een grove puree.
3. Giet de pasta af en doe weer in de pan. Roer de doperwten- waterkerspuree er doorheen en voeg de mascarpone, fijngehakte munt, citroensap en -rasp toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Eventueel nog wat vocht van de doperwten toevoegen, als het geheel te droog is.

Bron:"Good Food" van juli 2010.

Geen opmerkingen: