zaterdag 18 juni 2011

Frambozen - tiramisu


Ingrediënten:
- 250 g verse frambozen
- 100 g basterdsuiker
- ½ citroen
- sap van 1 sinaasappel
- ca 18 lange vingers
- 1 eigeel
- 125 g mascarpone
- 125 ml crème fraîche
 1 el poedersuiker
- 75 g chocolade (reep)

Bereiden:
1. Rasp de citroen en pers hem uit. Pers de sinaasappel uit. Rasp de chocolade. (ik doe dat door met de dunschiller langs een lange kant te gaan).
2. Doe de helft van de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap in een kom en roer door elkaar. Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig door elkaar. Zorg dat de frambozen heel blijven. Laat minstens 30 minuten staan.
3. Bedek de bodem van 4 mooie glazen met stukken lange vinger, gebruik hiervoor ongeveer de helft van de lange vingers. Druppel er sinaasappelsap over.
4. Mix het eigeel met de rest van de basterdsuiker ca 3 minuten met de mixer tot een licht en schuimig geheel. Meng de mascarpone met de crème fraîche en klop door het eigeel tot een glad geheel.
5. Schep de helft van het  mascarponemengsel over de lange vingers  en verdeel de helft van de frambozen erover. Maak een tweede laag met de rest van de lange vingers, frambozen en mascarponecrème. Bestrooi met poedersuiker en het chocoladeschaafsel.

Bron: "Dinerdiva in de city"


Daar ben ik dan eindelijk weer, na meer dan een week afwezig te zijn geweest. Ik begin maar meteen met een dessert, wel een calorieënbom, maar een zalige combinatie van frambozen, mascarponecrème en chocolade. Je kunt de mascarponecrème van tevoren maken, maar maak de glazen pas vlak voor het serveren klaar.

6 opmerkingen:

Uit Pauline's keuken zei

Ohh heerlijk! I love it. Gaat alles goed met de kleine Daan?

Fijn weekend.

Groetjes Pauline

Caroline Brouwer zei

Het gaat heel goed met Daan, hij is heel tevreden en slaapt 's nachts al 6 à 7 uur achter elkaar.
Bedankt voor de belangstelling Pauline.

Gabriella zei

Heerlijk.. Het is mijn lievelingsmaand op de markt. Zoveel lekkere rode fruit..

Groetjes,
Gabriella

leon zei

Heb jij een passie voor toetjes en tiramisu, laat je dan verassen door dit receptenboek met de 30 lekkerste en origineelste tiramisu recepten. Wordt professional in het maken van tiramisu en leer alle geheimen omtrent tiramisu..

Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola… Het succes heeft zeker te maken met de grappige naam, maar vooral met de heerlijke smaak. Behalve nieuwe en originele recepten bevat ‘De beste Tiramisu recepten’ ook de geschiedenis van de tiramisu en enkele klassieke recepten van Italiaanse topkoks. Zo wil je iedere dag wel een andere tiramisu proeven!

http://www.paypro.nl/producten/De_30_beste_tiramisu_recepten:_Tiramisu_recepten_boek_+_2_bonus_kookboeken!/7118/16296

Saartje zei

Mmm.. Ik heb dit vanavond weer eens gemaakt, zó lekker!
Groetjes Sandra (vriendinnetje van Marlous & trouwe volger van je blog)

Caroline Brouwer zei

Wat leuk Sandra! Dank voor je reactie.
groetjes, Caroline