- ½ el olijfolie
- 85 g macaroni of fusilli
- 1 klein bosje lente ui, in ringetjes
- 85 g mais uit blik
- 85 g doperwten, uit de diepvries
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 grote eieren
- 150 ml melk
- 1 tl tijmblaadjes, liefts citroentijm als je het kunt krijgen
- 50 g cheddar kaas, geraspt
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- zout / peper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 190' C. Vet een bakvorm in met olijfolie.
2. Kook de pasta bijna gaar volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de laatset 2 - 3 minuten de groentes toe. Giet af en laat uitlekken.
3. Meng in een kom de eieren, de melk en de tijm en bijna alle kaas. Doe er naar smaak zout en peper bij en meng alles door elkaar.
4. Meng de pasta goed met het eiermengsel en doe het in de ovenschaal. Bedek met de rest van de kaas en zet de schotel 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn en het goudbruin is.
5. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.
Bron: BBC Good Food.
Je kunt met deze schotel natuurlijk heerlijk variëren. Makkelijk als je allemaal restjes in de koelkast hebt liggen. Deze schotel is vegetarisch, maar je kunt ook vlees toevoegen. De hoeveelheden vond ik erg weinig dus die heb aangepast en ipv 2 eieren heb ik er 3 gebruikt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten